Milyen a spánielek természete?

Akaratos, önfejű, gyerekszerető, kedves, sok mozgásra van szüksége.
Nekünk 10 éves a spánielünk, a férjemre hallgat, mert ő megnevelte. Én adok neki enni, és sokszor én viszem ki, nekem szarik a fejemre, mert mikor kicsi volt babusgattam. Van 2 kisgyerekünk őket nagyon szereti, hagyja hogy húzzák a fülét, de szokott rájuk morogni mikor elege van. Akkor inkább elviszem onnan a gyereket(a kisebbik 10 hónapos), és nem szidom meg a kutyát.
Mi társasházban lakunk, nincs kert, mindíg mikor kiviszem nagyon ugat, erről én nem tudtam leszoktatni(a férjemnek nem csinálja). Úgyhogy én inkább kertesházba ajánlanám, mert nagyon nagy a mozgásigénye.
Kivinni póráz nélkül szoktam, mert nem tudtam megtanítani neki, hogy ne rángasson. Így viszont elmegy, megteszi a maga körét, aztán visszajön egy idő után.
Gondolom jobban is megnevelhettem volna, de olyan édes kölyök volt, hogy túlbabusgattam. És akkor még nem voltak meg a gyerekek sem, azóta meg kevés időm van rá.

Mit szóltok a cockapoohoz??
Nem tudom milyen fajta, véletlenül találtam rá nagyon aranyosnak tűnik de nem tudom hogy mijen a termászete
Bocsi hogy új kérdést rakok fel a kérdésedbe... :DD

Nekem is spánielem van:)
Nagyon kedves, játékos, virgonc, okos és nagyon tud szeretni! Kicsit tényleg akaratos és házőrzésre nem nagyon jó kutyafajta mert szinte mindenkivel kedves:)
Nagyon szeretnivaló kis jószágok! A miénknek Dolly a neve, és mindig ott vár az ajtónál mikor hazamegyek. Egy ágyban szoktam vele aludni és mindig átölel a mancsával este:) Volt olyan hogy egyszer kint kellett aludnia a konyhában és odavitte az ágyába a papucsomat és azzal aludt:) Szerintem a legeslegjobb természetű kutyák!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!