Szerintetek ezek a kiskutyák fajtatiszta spánielek?
A barátnőmnek szeretnék venni, egy kiskutyát, ez jó is lenne, mert egy városban élünk, de kicsit furcsák így kinézetre. Szerintetek? A színük is olyan furcsa.
Én nem vagyok szakértő, ezért beütöttem hogy fajta tiszta angol cocker spániel kölykök...és ez jött ki:
szóval nem tudom, de ezeknek gyűröttebb a pofájuk...persze lehet 1-2 héttel idősebbek is...
Ez a link csak segítség, nem tanács.
Hát én innen nem vennék kutyát. Tenyésztő expresszen nem hirdet. Chip nincs, tk nincs, és már 6 hetes korba elhozhatod? Ez nagyon gáz. Egyébként a kutyák aranyosak, de nem tudom, h tényleg spánielek e, nem értek a fajtához.
Amúgy meg ajándékba nem adunk semmilyen állatot.
A színűk azért olyan fura mert coboly is lehet közöttük, 6 hetesen nagyon korai elhozni a piciket- amúgy ilyen pici korban megmondani hogy spániel?! Nagyon régimotorosnak kell ahhoz lenni hogy valaki 100%ra mondja.
Én semmi képpen nem adnék 20000,- forintot egy hathetes talán spánielért. egyrészt egyre biztosabb hogy lesz ebadó, minden kutyát kötelező egyedileg azonosítani tehát mivel az eladó se oltatni se chipeztetni nem fogja a kiskutyákat így a chipezés annak regisztrációja a teljes oltási program a barátnődre marad...számolj csak utánna! A kicsikre nincs garanci arra sem hogy fajtatiszták és arra sem hogy nem lesz semmi örökletes betegségük.
Nézz fel a fajtamentés oldalára www.spanielmentes.hu ha a barátnőd is szeretne kutyát inkább gyertek ki pl juni 11-én egy spaninapra a Lurdyba és ismerkedjetek meg a gazdikeresőinkkel.
Vagy várjatok egy picit fogja még ezeket a kölyköket 10-12 hetsen ingyen hirdetni...
Háááát a színük az már tuti, hogy elég fura. Legalábbis van köztük olyan, amilyen színváltozattal én még nem találkoztam spánielnél.
Mondjuk ezek közül az első is furi nekem, mégis spániel: [link]
Szaporítónál egyáltalán nincs rá garancia,mint ahogy az állat egészségi állapotára sem.
20 ezerért normális helyen nem kapsz spánielt.
A másik dolog,hogy nem jó élő állatot ajándékozni.
Főleg ha ilyen helyről veszed,a megajándékozott meg évekig kínlódhat egy beteges vagy idegroncs kutyával,és a gatyáját is rákölti.Nem lesz nagyon hálás.
Kutyát egyébként nem a földrajzi közelség alapján szokás választani.
A barátnőm régóta vágyik egy ilyen kutyára, a vásárlást 1 hónap mulva akartuk lebonyolítani, de előbbre szeretném hozni neki. A chipet, nem rakatnánk bele, mert nincs rá szükségünk, az állatorvos 8000Ft-ot kérne érte. Egy barátunk meg 1200Ft-ból beoltja őt, mert be tudja szerezni az oltóanyagot.
Csak arra voltam kiváncsi, hogy fajtatiszták e mert inkább nézem őket tacskónak mint spánielnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!