Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kistestű kutya ideális...

Milyen kistestű kutya ideális családnak, kertes lakásba?

Figyelt kérdés
2 gyerekes család vagyunk, a gyerekek már nagyrészt tiszteletben tartják az állatokat és elérkezettnek làttuk az időt egy új családtagnak. A feltételeink az lennének, hogy a kutya szeresse a gyerekeket, közepes vagy esetleg nahyobb mozgásigényű legyen (aktív család vagyunk), mindenképp rövidszőrű, és kistestű, nagyjából 10-12 kilóig. Melyik az ideális? Eddig a francia bulldogra szavazunk, tudom, hogy szükségesebb nála a sűrűbb orvosi látogatás ès a hosszú sèták alatt kifullad, de szerintem ezt tudnánk kezelni. Vélemények? Leszögezem, lakásban tartott kutyus lenne, nem udvari! Csupàn kijáràsa lenne a kertbe.
2019. júl. 29. 16:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöknek van francia bulldog többeknek is, de pont nem az aktivitásáról híres. Persze lehet köztük is aktívabb, csak akikről én tudok, pont nem ez a jellemző. :-)

Azért én a helyetekben több menhelyet és fajtamentést is megnéznék, vannak jók, korrektek, és vannak ígéretes kutyák, nem minden mentett kutya problémás, beteges, lestrapált. Persze, van velük meló, de nagyon hálás kutyák tudnak lenni, megéri a munkát.

Nekem a border collie mentéstől van egy erős border beütésű, de a standardnál kisebb kutyám (10kg-os), szóval valószínűleg más is van benne, pont annyira aktív, mint én, lehet vele túrázni, sportolni, kocogni szoktunk rövid távokat egyelőre, imád tanulni, én meg élvezem, pár hét alatt megtanulta az irányokat, amint elkalandozik, onnan tudom, hogy elég volt, szeret lustálkodni is, otthon nyugiban van, amíg nem vagyok otthon, nincs vele probléma, számomra ő tökéletes kutya. A fajtamentés nagyon korrekt volt, leírtam nekik, mi a tervem a kutyával, hova kerülne, milyen az életmódom, nem kötöttek bele semmibe, eleinte az összeszokásnál volt bennem egy kis bizonytalanság, de akkor is segítettek. Persze vannak náluk is még ennél is aktívabb kutyák, meg olyanok, akikkel több gond van, de segítőkészek, és úgy gondolom, megmondják, ha egy kutyájukat nem javasolják nektek, és azt nem azért teszik, mert kekeckedni akarnak. Még a spitz mentésnél is érdeklődtem annak idején egy kutyáról, hasonló módon, ott megegyeztünk abban, hogy az a kutyus, akiről kérdeztem, nem illene bele az én életmódomba, de velük is korrekt módon meg is beszéltük, miért, vannak a spitzek között is jó sportkutyák, akikkel járnak mondjuk agilityre, de pont az, akiről érdeklődtem, nem ilyen volt.

Más szervezetekkel nincs így tapasztalatom, de szerintem egy menhelynél nem kell megállni, csak mert ott nem jött össze. Van több ismerősöm, aki mentett kutyájával jár rendszeresen Hard Dog Race versenyekre, kisebbel, nagyobbal. Szóval én arra biztatnálak, hogy ne adjátok még fel ezt a vonalat.

2019. júl. 29. 17:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
"Mindenkèpp papírokkal rendelkező tenyésztőt választunk, mèg ha drágább is mint szaporítónál, így legalább megvan az első bizalom a kutya fele, hogy nincsenek genetikai betegségei" - Nem akarlak eltántorítani a tenyésztő vonaltól, de azt is meg kell nézni alaposan, és ne tévesszenek meg a szép trófeák, papírok, meg hasonlók. Pont nemrég olvastam egy pórul járt gazdi esetét, akinek a tenyésztőtől vásárolt törzskönyves kutyájának genetikai öröklött betegsége van, a tenyésztő meg persze nem partner a gazdi panaszának tekintetében, úgy viselkedik, mint az eladó, aki a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogad el, a gazdit közösségi oldalon tiltotta, és állítólag tenyésztői körökben ismert és elismert tenyésztőről van szó, tehát a hírnév sem garancia feltétlenül.
2019. júl. 29. 18:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Uszkár? Ugyan nem rövid a szőre, de nem is hullik.
2019. júl. 29. 18:31
 14/21 A kérdező kommentje:
Rengeteg hasznos informacioval lettem gazdagabb. Lehet kutakodok még menhelyeknel utana akkor kerek ismerosoktol megbizhato tenyesztoi cimeket. Még rágódunk rajta kicsit, hogy a legmegfelelőbb kutya kerüljön hozzánk. A rövid szőr azért lenne feltél, mivel udvarban, sáros időben ha a kutyának 10szer támad kedve körbejárkálni és 5ször belehemperegni, nem szeretnénk 15ször füröszteni, tudtommal ez a szőrzetnek sem egészséges, egy rövidszőrűt meg áttörlünk, megkefèljük ès már szèp is. A szőrzetápolással nincs különösebb problémánk, egy drótszőrű is vedlik, azt is fèsülni kell... Azzal sincs problèmánk, ha a gyerek találkozik a kutyaszőrrel, tehát nem egészsègügyi oka van ennek a feltételnek, sőt, erősödik az immunrendszerük a lenyelt kutyaszőrtől :) :)
2019. júl. 29. 19:08
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim is kutya, sőt kutyák mellett nőttek fel, és nincs semmi bajuk.

Az uszkár szerintem is jó választás. Az egyik legintelligensebb kutyafajta. A keverék egy menhelyről pedig azért lehet jó döntés, mert kevésbé beteges, mint egy fajkutya.

2019. júl. 29. 19:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Sokaknak rémisztő lehet, de egy bullterrier is nagyon szeretetteljes kutya. Ráadásul nagyon mókás is. Vannak fajtamentések is, akiktől lehet örökbefogadni. Vagy akar keverék kutyust is fogadhatnátok örökbe menhelyről. Én azért ajánlom ezt, mert rengeteg kutya van menhelyen és sosem tudhatjátok, hogy melyikbe szerettek bele. A helyetekben megnéznék pár menhelyt is :)
2019. júl. 29. 19:28
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A golden nagyon divat kutya lett... TÚL sok embernek van, akik nem nevelik normálisan, majd a fejükre nő. Az utóbbi időben annyi ilyen neveletlen ebbel találkoztam, hogy már számolni is fáj :D Nem rossz fajta, de az aktív foglalkozás legyen meg :)
2019. júl. 29. 20:15
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Pincser?
2019. júl. 29. 21:18
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatként Shih-Tzu

Igaz, alapesetben hosszú szőrű, de egyáltalán nem hullajtja, valamint nagyon szépen lehet nyírni és rövid szőrrel is nagyon aranyos. Elvileg nincs nagy mozgásigénye, de nagyon szívesen futkározik, játszik. Az enyém pl örömmel jön velem pár kilométeres túrákra. Ha meg-megállunk és kap vizet, boldogan jön, még húz is, hogy menjünk. :)

A gyerekeket nagyon szereti és alapvetően szobakutya.

2019. júl. 30. 08:51
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a francia bulldog tetszik, akkor javaslom a boston terriert. Aktívabb, egészségesebb is és simulékonyabb is.
2019. júl. 30. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!