Milyen kistestű kutya ideális családnak, kertes lakásba?
Mit szolsz a tacskóhoz? :)
Nekem is az van.
Kb 7-8 kg, hatalmas mozgásigénnyel:)
Bármit is választotok tenyésztőtől vagy menhelyről hozzátok. A tenyésztő ismeri a kicsik habitusát, tudja ki felel meg családi kutyának, a szaporítók meg hát... olvass utána, nem részletezném :)
Francia bulldogot nem ajánlanék, hörög röfög légszomjas a legtöbb, iszonyat nagy a hőguta veszélye, nem élvezet vele a kirándulás, együtt élés, legalábbis számomra nem az. Mopsz ugyanez.
Én valami aranyos kis keveréket tudnék Nektek elképzelni, ezzel a gyerekek is látják, hogy minden kis élet fontos a menhelyen is, és hogy segíteni szép dolog.
... vagy esetleg fajtamentés. Azok is mindig tele vannak. Beagle, spániel, tök jó választás. Aktívak, de picit önfejűek is.
Bishonok is okésak.
A kistestű kutyák között sokkal nehezebb ideális családi kutyát találni, mint a közepes vagy a nagytestűek között. A terrierekről lásd azt a kérdezőt, aki most fogadott be egyet, és nem bírnak vele. Ugat, rág, kapar, szökik, macskákat tép szét. Önfejű, rengeteg foglalkozást igényel, hozzáértő, következetes gazdát, a gyerekek nem tudják majd kezelni.
A bulldoggal nem fogtok nagyokat kirándulni, mert alig kap levegőt. Egész nyáron egy hűvös sarokba húzódva fog szuszogni, ki se tudjátok majd onnan hívni. Télen meg megfagy, ha sokat vagytok kint vele.
A tacskó még úgy, ahogy, de az is vérbeli vadászkutya, eleven, ugatós, hasonlóan a terrierekhez, nem igazán gyerekek mellé való.
A bichon havanese és egyéb öleb talán jobb választás, ha nem túl gyenge idegzetűek.
Én a helyedben inkább egy golden retriever vagy annak keveréke mellett döntenék. Az még házőrőznek is jó, és egy esti sétánál is növeli a biztonságérzetet, pláne, ha a gyerekekkel sétál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!