Mennyit mozgassam? Kistestű lusta kutya.
Előszőr a kajaadagot kell csökkenteni aztán fokozatosan egyre többet vidd sétálni, futni, játsz vele...
Fogod látni rajta mikor fáradt.
Lehet félreértem amit írtál, de az biztos hogy önmagában egyedül nem fog játszani.
Neked kell foglalkoznod vele. Sok séta, játék, feladatok.
Kevesebb kaja
Úgy értem, amíg kölyök volt gurigatta a lasztiját, birkózott a plüssel, ilyesmi. Most meg rá se néz, csak fekszik. De épp ezaz, hogy kint is, amint elengedem a pórázról leül vagy lefekszik. Dobom neki a labdát, vagy csesztetik a régi játszóhaverjai, de semmi. Mintha "felnőtt" volna és csak kölyökként lent volna játékos. pont ezért gondoltam, hogy többet kéne sétálnunk, mert eddig reggel-este negyed órát szoktunk, akkor is csak totyorgott, szaglászott, aztán a futtatóban meg feküdt.
Van ilyen, hogy egy kutya csak kölyökként játékos aztán "kinövi" és már semmilyen játék nem érdekli, még más kutyák sem?
Ugyanannyit kap enni, csak már nem nagyon mozog.
Nem csak az elhízás a rossz, hanem a mozgásszegény életmód amúgy sem egészséges. Aktivizálnom kéne vhogy, ha más nem sok sétával(ez megteszi amúgy, fedezi a "mozgást"?).
Rendben, kipróbálok mást akkor, köszi.
És mennyit kéne sétálnom vele akkor?
A kutyád dupla annyi súlyt visel, mint amennyi normális számára.Vegyél a hátadra annyi súlyt, amennyi vagy és próbálj meg ugrándozni, akár sétálni .
Általában a kölyökkori elevenséget kissé lejjebb veszik felnőtten a kutyák. Csökkentsd az adagját és sétálj vele fokozatosan egyre hosszabb távon.
Egyenlőre légy fokozatos és úgy növeld a mozgást.
Ha lefogyott és már valamivel aktívabb, motiváltabb (várhatóan ez lesz) akkor majd te látni fogod hogy mennyi az ideális mozgás. Mi ezt nem tudhatjuk.
A lényeg hogy egy normál kutya séta + valami komolyabb fárasztás után elfárad, rendszerint alszik. Nem kell túlhajszolni, ha az adott mozgás felénél már "haldoklik" az se jó, de az se ha utána még marad energiája a kert felásásán gondolkodni. De mint mondtam ezt majd te látni fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!