Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan oldanátok meg ezt a...

Hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés

Szeretnénk egy kutyát, de minden második hétvégén 2 napot a szüleimnél vagyunk. Idősebbek, megyünk nekik segíteni.

Úgy terveztük, hogy azokon a hétvégéken vinnénk magunkkal a kutyát.

Ebbe ők nem egyeztek bele. Nekik is van kutyájuk, nem szeretnék, ha egy másikat odavinnénk. Azt sem engedik meg, hogy addig a kazánházban aludjon, az pedig teljességgel kizárt, hogy a házba beengedjék. Ezt elfogadom, az ő házuk, az ő szabályaik.

Tegnap a kisebbik fiam megkérdezte, hogy csak akkor lehet ezek szerint kutyánk, ha már a mamáék nem élnek? Nem tudtam mit mondani neki.

Azóta ezen gondolkodom. Anyósomék már nem élnek, nem rég költöztünk munka miatt ebbe a városba, alig ismerünk valakit. Nem lenne olyan, akire rá tudnánk bízni a kutyát.

Egy kölyökkutyát nem hagynék egy napra sem egyedül.

A hazajövetel nem megoldható, mert messze laknak. A 2 nap pedig kell, mire kitakarítok, kimosok, kivasalok, megfőzök nekik, az sok idő.

Ők nem tudnak jönni, nincs autójuk, és amíg olyan az egészségük, hozzánk sem akarnak költözni.

Volt valaki ilyen helyzetben? Mi lett a megoldás?

2019. júl. 25. 13:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
97%

Kénytelenek voltak nevelni a szülők és gondozni, ha már vállaltak gyereket.

Ultragáz felfogás az, amit te is képviselsz és az ilyeneket szokták ignorálni is a saját gyerekeik:

"Megszültelek, felneveltelek, ezért kuss a neved és kutya kötelességed pattanni, amikor csettintek. Magánéleted ne legyen, nem ezért vállaltalak, hanem hogy ha kellesz, akkor ugorj és tegyél félre mindent!"

Remélem Pesten laksz, mert akkor meghívnálak egy sörre, hogy személyesen gratuláljak a felfogásodhoz.

2019. júl. 25. 18:56
 22/24 anonim ***** válasza:
97%

Annyira lennék csak kedves meg rugalmas a szüleimmel a helyedben, amennyire ők is azok velem. Ha tényleg nagyon vágytok a kutyára, akkor szerintem fogadd be, és mondd meg a szüleidnek, hogy vagy mehet a kutya, vagy nem tudtok menni takarítani. Meglehet, a saját kényelmük felülírja egyből a korábbi makacsságukat.

Egyébként meg nem is értem, miért jó, hogy az egész család havi két teljes hétvégét ott pucolja a házat. Menj egyedül és akkor a gyereked meg a párod tudnak a kutyával lenni.

2019. júl. 25. 19:08
 23/24 anonim ***** válasza:
30%

Amíg kölyök a kutya, addig nem lehetne, hogy hétvégén csak te mész a gyerekekkel a nagyszülőkhöz, a párod pedig otthon maradna a kutyára vigyázni?

Felnőtt korában szerintem már egyedül lehetne hagyni ennyi időre.

De a kutyapanzió sem rossz ötlet.

2019. júl. 26. 03:03
 24/24 anonim ***** válasza:
0%

Egy estét bármilyen kutya kibír maga.

Szerinted régen is a kutyákkal otthon ültek a parasztok?

Vagy mikor Bodri a nyájat őrizte vagy a magashegységben a medvék ellen küzdöttek a kutyák ott ment utána a juhász éjjel nappal?

Tanyákon szerinted a mai napig a kutyákkal ott ül valaki?

Na ne már..

Indulás előtt megeteted, adsz neki 3 helyre vizet aztán másnap jössz.

Mi történhet? Vagy dolgozni se jártok? Mert akkor is maga van 8-10 órát nem. Akkor is lehet baja.

Én nyaraláskor kutyapanzióba viszem, igazi kis paradicsom, szinte már minden településen van vagy a közelében. De csak ilyen egy hetes utaknál. Ha egy estére elmegyünk, akkor maga van.

2019. júl. 26. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!