Ha elpusztulna a kutyád akkor mikor lenne új kutyád?
mennyi idő múlva kerülne egy új kutya a házhoz ?
mikor az ideális egy új kedvenc?
Nekem 1,5 éve halt meg az első és egyetlen kutyám, azóta sincs új. Kb. 2-3 hónapja kezdtem el foglalkozni a gondolattal, hogy mi lenne, ha lenne egy új, de nem tudom... Nem szeretnék még egyszer ennyire ragaszkodni egy kutyához, mert még mindig nem tudtam feldolgozni, hogy meghalt. Nem is volt annyira öreg, 7,5 éves volt, de olyan volt, mint egy kölyökkutya. Egyik este még játszottam vele, a másik nap reggel meghalt. Ott voltam vele az utolsó óráiban, de abban a pillanatban, amikor elment, nem tudtam ott lenni. Azóta is lelkiismeret-furdalásom van emiatt, de azt mondják, hogy ne legyen, a kutya egyedül szeret lenni, amikor meghal. De én úgy érzem, hogy cserbenhagytam, de egyszerűen nem bírtam tovább, ott zokogtam. Hívtunk 3 állatorvost, de egyik sem ért ki. Azóta sem megyek ki az udvarra, ott áll üresen a háza... Nem tudom, hogy azt vitessem el, vagy egy új kutyust kérjek bele. Az előzőt azért nem szeretném, mert úgy érzem, hogy még mindig ott van, az utóbbit pedig amiatt, amit írtam, nem tudnám ugyanezt még egyszer átélni.
És még mindig érzem a szőrét a kezem a között, ahogy simogattam, ahogy játékból ütögettem az orrát, ő pedig harapdált emiatt, vagy ahogy pacsizás közben összekarmolta a kezem. Ahogy hozzám bújt és majdnem fellökött, olyan erővel bújt hozzám. Félek, hogy ezeket el fogom felejteni. :( Még néha most is várom, hogy elém szaladjon, aztán szörnyű érzés észhez kapni, hogy már nincs itt.
Januárban, szilveszter után befogadtunk egy kutyát, mert a petárdázás és tűzijáték miatt az utcán ténfergett. Igazából jó érzés volt, akkor simogattam a kutyám halála óta először újra kutyát, de rettegtem, hogy nem lesz meg a gazdája és "nyakunkon marad". Féltem, nem akartam újra ragaszkodni egy kutyához. 3 napot volt itt, utána meglett a gazdi. És a kutyaház és az udvar újra üres lett.
A kutyám 12 éves, cukorbeteg, kezdenek jelentkezni a szívbetegség tünetei. Őszintén szólva nem hiszem, hogy meglesz még tavasszal. Már tervezem a következő kutyust (vizsla keveréket), és ha Folti elpusztul, valószínűleg azonnal szerzek egy kölyköt egy menhelyről.
Az állatorvos is azt mondja, hogy a kutya halálának fájdalmát legjobban egy új kutya tudja enyhíteni - amilyen gyorsan csak lehet, kell egy kicsi.
nekem kb. 1 év =(
am ezt csak tood hogy mikor készülsz felé és fogadsz el egy új kutyuust;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!