Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Van kettő tengerimalacom és...

Ákos Dolencsics kérdése:

Van kettő tengerimalacom és vettem hozzá még egyet és azóta a másik kettő nagyon verekszik mit csináljak?

Figyelt kérdés

2019. júl. 4. 05:37
 1/6 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Nemük? 2 fiú verekszik 1 nőstényért? Ha igen, akkor kell még egy lány. Csak a szaporodást kellene gátolni.
2019. júl. 4. 05:40
 2/6 anonim ***** válasza:
38%

Nézd meg a nemüket! Ha nem tudod, lépj be egy tengerimalacos csoportba a Facebookon és tölts fel képeket róluk. Ott hozzáértők megmondják, hogy milyenek.

Addig szedd szét őket! Valószínűleg két fiú mellé vettél egy lányt. A lány szagára a békésen együtt élő fiú malacok agresszívvá válnak. Nagyon komoly kárt tudnak tenni egymásban, ezért azonnal külön kell tenni őket!

A lányt is tedd külön, mert gyorsan vemhes lehet! Mivel a kereskedésből vett malacok bármilyen betegséget hordozhatnak, és valószínűleg még nagyon fiatal is, a vemhességbe bele is pusztulhat.

Tudom, hogy 3 malacot külön tenni nem egyszerű, de nagyon fontos. Az életükbe kerülhet, úgyhogy átmenetileg bármi megfelel. Egy kád, egy nagyobb doboz, amiből nem tudnak kiugrani, a hordozójuk, egy elkerített rész a lakásban, akármi! Fontos, hogy bárhova teszed őket, széna és víz mindig legyen előttük.

Két fiú lány jelenlétében nem tud együtt élni. Ezért ha kiderül, hogy ilyen neműek, a legjobb, ha az új malacot visszaviszed, vagy új gazdát keresel neki. Ezután mindent takaríts ki, hogy a lány szaga eltűnjön, és az összeszoktatás szabályai szerint kezdd el összeengedni a fiúkat, mintha most találkoznának először.

A másik, bonyolultabb és drágább megoldás, hogy a két fiút ivartalaníttatod (10-20e Ft/malac), és mindkettő kap párként egy lányt. Ezt nem javaslom, mivel így minden felszerelésből kettő kell, ami több költség és több munkával jár. Ettől még ugyanúgy kell nekik minimum 100*50 cm alapterületű ketrec, mintha csak ketten lennének, csak mindezt kétszer. Mivel a fiúk így sem érintkezhetnek, nem tudod egyszerre kiengedni őket, így több időt is vesz el.

Ha felteszed a kislány malacot a Facebook csoportba a nemekkel együtt, valószínűleg találsz neki jó gazdát.

2019. júl. 4. 06:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Mind a három fiú
2019. júl. 4. 06:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne? Ha a kereskedésben gyakran tévednek
2019. júl. 5. 16:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Három fiúval is lehet gond, kettő még működik de a hármas csapatok már ritkábban jönnek össze szóval sajnos simán lehet hogy sosem döntik el véglegesen ki a főnök.
2019. júl. 7. 14:23
 6/6 IxAnnaxI válasza:

Először is nemük milyen? Hány hónap van köztük? Mekkora helyük van? Hány grammosak/kilosak? Hány itató etető, ágyuk van?

Nekem is van 2 fiú tengerimalacom és anno az egyiket állat kereskedésbe a másikat Pesten,, vettem''át egy csajtól de mint kiderült, hogy 2 hónaposnál több volt a kis coca aki még előbb volt nálam akko volt 7-8 hónapos

Na M1 lényeg az az sem mindegy hány hónap van köztük ugyanis azt szokták írni max 6-7 hónap legyen köztük, hogy meg legyen a dominancia az enyémek azóta is verekednek valamikor 1 hónapba 6x, de van, hogy amúgy meg vannak... Szval sok mindentől függ, de HA nagyobb tapasztalatot szeretnél hallani szerintem írj facebookon a Tengeri Malacok Értük és velük csoportba!

2019. júl. 11. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!