Nagy nyulat lehet hazban tartani?
Szeretnek egy nyuszit(vagy kettot). Nekem a nagy nyuszik tetszenek, olyan aranyosak. Tehat hazban tarthatnek ilyen nyuszit?
Milyen feltetelekkel?
Természetes lehet tartani. Ha egyet akkor 160-as ketrec kellene ha már kettőt akkor már komplett kifutó kell nekik. Mivel ha kinyúlnak akkor nagyon hosszúak és nem biztos hogy egy kisebb ketrecben kényelmesen kitudnak nyújtózni.
És ez mellett még ki kell őket engedni napi 6-8 órára rohangálni a lakásban.
Ajánlom a Wonder Bunny oldalát Vagy a Nyúlmentés oldalát ott mindent megtalálsz ami szükséges tudni való a nyuszikkal kapcsolatban.
Koszonom szepen!
2. valaszolo: a nagy nyuszikat is lehet am babusgatni!:D
Én az utcán találtam egy pici kaliforniai nyuszit,belefért a kezeimbe és eleinte valóban nagyon félős volt végül pedig nagyon barátságos lett. A pici méret kb. 4 hónapig maradt meg az 1 kilós nyúlból lett 4kg majd 10kg.
Hiába volt nagy helye minden nap takarítani kellett.
Rengeteget evett és soha nem volt neki elég.
Összesítve egyáltalán nem ajánlom lakásba,mert se neked sem neki nem lesz jó,ha lakásban szeretnél tarts törpe vagy oroszlánfejű nyulat.
Ha mindenféleképpen ragaszkodol a nagy méretű nyúlhoz kint tartsd. :)
Persze, hogy tartható! Ők is nagyon hálásak, ragaszkodóak tudnak lenni!
Javaslom lépj be a Törpenyuszisok néven létrehozott Facebook csoportba. Ott meglátod hány meg hány gazdinak van házi nagy nyuszija.
A Nyúlmentés - Bunny rescue oldaláról pedig fogadhatsz örökbe!
(Az ivartalanítás több szempontból fontos!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!