Nyulat lehet eggyütt tartani tengerimalaccal?
Van 2 tengerimalacom és szeretnék egy nyuszit. Az lenne a kérdésem,hogy tarthatom őket eggyütt?
Sok helyen olvastam negatívat és pozitívat is.
Tapasztalatok?
A ketrec nagy azzal nem lenne gond.
Melyik tenyésztő mondott ilyen hülyeséget?
Szerintem az inkább szaporító volt, mint bejegyzett tenyésztő. Gondolj bele őt a profit érdekli és így azt fogja mondani,hogy lehet együtt tartani őket, mert így megveszed tőle a nyuszit. Ne dőlj be ilyennek. Kérdezz meg egy igazi bejegyzett tenyésztőt vagy inkább egy egzotikus állatorvost.
Nyuszik és tengerimalackák teljesen máshogy kommunikálnak, nem értenék meg egymást.
Másik meg,hogy a nyuszik is tárasas lények, egy Ivartalanított párnak jobban örülne a nyuszid.
Nyuszi sokkal nagyobb ,véletlenül is megrughatja ,ráléphet a malackára, sajnos sok malac halt meg már így mert az ostoba állatkereskedések is egyben tartják őket, aztán jobb esetben viszik az állatorvoshoz törött gerinccel a malackát.
Nyusziknak jóval nagyobb mozgástérre van szükségük, kínzás lenne egy ketrecbe bezárva tartani, szobába felügyelettel kell kiengedni, úgy hogy nyuszibiztos a lakás , vezetékek, szobanövények vagy bármi amit megrághat elrakod.
Olvass róla: [link]
Szóval ne tartsd őket együtt !!!
Mekkora a ketrec? Kíváncsi vagyok, mire mondod, hogy elég nagy.
A sérülésveszély mellett azért sem jó őket együtt tartani, mert más az életmódjuk. Más tápra van szükségük, máskor vannak ébren, máshogy viselkednek. Zavarják egymást. A nyulat egyébként sem jó ketrecben tartani. Tedd a szobát nyuszibiztossá, hogy egész nap kint lehessen, mert nagyon sok mozgásra van szüksége. Felügyelet mellett kiengedheted mellé a malacokat, de figyeld a testbeszédüket, és ne kockáztasd a malacaid életét azért, mert aranyosnak tűnnek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!