Hogy értessem meg anyámmal, hogy így nem lehet nyulat tartani?
Április óta van egy nyuszink, aki májusban szült 3 kicsit. Azóta egyet kimenekítettem, szóval náluk egy nagy és két kicsi van.
Állandóan a legolcsóbb tápot veszi nekik, ki soha nem mehetnek a ketrecből. Szénájuk sosincs, mert "elfogy". A takarítás... Néha a tesóm (aki amúgy már megunta a nyuszikat, mert csak addig volt jó, amíg új volt, na meg amikor a picik még tényleg aprók voltak) kisöpri a sz@rt alóluk, de többre nem futja. A ritka takarítás miatt ellepik a legyek, beköpik, és tiszta féreg, vagy nem tudom mi lesz.
Fogalmuk sincs, mit ehetnek, a két hónapos piciknek tököt dobál be... Legutóbb a krumpli héjon akadtam ki. Azt miért? Néha a pasija egy zöldségestől hoz haza romlott, kidobott zöldségeket, és azt kapják meg. Régebben kenyérrel meg kiflivel tömték őket.
Ha esetleg néha kiengedem őket, egyből azzal jönnek, hogy jajj, már megint lerágta ezt, meg azt, és le fogja őket vágni, felrúgja őket, stb...
Sajnálom a nyuszikat, mert senki (rajtam kívül) nem szereti őket. Mit tegyek?
Anyám, a pasija, meg az öcsém "tartják" őket, én nem náluk lakom.
Én elsőkörben a tápról beszélném le teljesen.
Inkább vegyen szénát, csak szénát, tápot ne adjon.. OLcsóbban is jön ki és a nyulak is jobban járnak.
És ha megoldható,akkor vegyél egy kis fém karámot, amit a kertec köré lehetne tenni, így ki lehetne őket engedni.
És ajánlom a nyusziinfo oldalt. Akár nyomtasd ki, hogy mit ehetnek és mit nem és ragaszd ki a nyuszikhoz közel.
Remélhetőleg felfogják idővel.
Ha nem megy,akkor próbáld elajándékozni a nyulakat.
Bezárva nekik egész nap és szemét kajákkal kínzás, nagyon rövid ideig fognak élni.
Szénát kéne adni nekik és füveket szedni..Kb ingyen van az is, csak egészségesebb nekik, mint a krumpli héj vagy ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!