Sos! A süni mérgezőek?
Tisztelt ssaa nevű válaszoló!
Nem én vagyok az, akivel vitába kezdtél, de muszáj kifejeznem milyen vicces, hogy saját magadat járatod le.
Tipikusan az a fajta vagy, aki nem tud veszíteni. Először videót kértél, megkaptad, de neked az sem elég, most már leírva szeretnéd látni, de minek, akkor se ismernéd be, hogy tévedtél... Ha más nem abban biztosan, hogy nem szúrják meg a saját tüskéi, hisz az egyértelműen látszik a videón.
Amúgy a videó jobb alsó sarkában van egy kis áthúzott hangszoró ikon, azzal lehet hangot adni rá, de angol, és gondolom nem tudsz angolul, hisz az alatta lévő szöveget se értetted ezek szerint.
11-es,
nem a kérdésre válaszoltál, hanem engem kezdesz kioktatni. A kérdés ez volt: "A süni mérgezőek?"
Ezt így is lehet értelmezni: "A sünik mérgezőek?",
meg így is: "A süni tüskéi mérgezőek?"
A többség - köztük én is - azt válaszoltam, hogy NEM.
Nem mérgezőek, egyik fentebb írt esetben sem. A sün a videón nyalogatja magát, a nyálát (de nem mérget!) kenve magára a nyelvével, akár a macska, amikor tisztálkodik. Igazad van, perfektül nem tudok angolul, de tanultam. Nem volt rá szükségem, ezért sokat elfelejtettem belőle.
Vissza a sünökhöz:
Egyik válaszomban megírtam azt is, hogy a sündisznó tüskéinek szúrásától begyulladhat a seb, akárcsak a kaktusz, akác, rózsa stb. tüskéinek szúrásától is, de sem a sün, sem az akác, rózsa nem termel mérget (a kígyó és más élőlény viszont igen). Egyszerűen szennyezett a tüske. Azért megpróbálhatnál egy kísérletet: mosd és fertőtlenítsd le a kaktusz (akác, rózsa) tüskéjét és szúrd meg vele magad. Ha a bőröd szennyezett - begyulladhat a seb.
Apropó, tudnál írásbeli bizonyítékkal is szolgálni arról, hogy mérgező akár a sün, akár a sün tüskéje? Aligha.
Közlöm, hogy esetleges válaszodat elolvasom, de nem reagálok rá, mert a gyik olvasói nem kettőnk vitájára kíváncsiak, hanem a kérdezővel egyetemben arra, hogy "A sün mérgezőek"-e.Ismétlem: NEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!