Sos! A süni mérgezőek?
Hát ez így nem teljesen igaz, mert a sünök előszeretettel kenik be a tüskéiket bármivel , amiről első szaglásra úgy gondolják hogy valamilyen módon ártani lehet vele, vagy keserű, vagy csípős, vagy büdös, a lényeg, hogy hatékonyabb védelmi fegyver legyen a tüske.
Szóval lehet rajta valami gyengébb növényi toxin is, említetted pl a diófát, na annak a levele mondjuk pont mérgező, simán megrágják, felhabosítják a nyálukat, és összekenik vele a tüskéiket.
Nagy bajod nem lesz, jól ki kell mosni, lefertőtleníteni, mást úgy se lehet csinálni. Majd elmúlik.
6-os, nem kell az irónia, meg ez a fölényes negatív hozzáállás, hogy egyből azt feltételezed, én a f-omból szopom ki ezeket az dolgokat, mert csak a tudatlanságodat bizonyítod, és saját magadat égeted be!
Tessék a kért videó:
Tisztelt 7-es válaszoló!
Köszönöm a küldött linket. Kétszer is megnéztem, de csak azt láttam, ahogyan a sün tisztálkodik (a macska is így csinálja!) és inkább a feje környékén nyalogatja a bőrét és természetesen a tüskéi tövét. Ám a legjobb akaratom mellett sem azt látom, hogy mérget ken a tüskéire. Hangot nem tudtam csiholni. Tehát - számomra semmit sem bizonyítottál. Szövegben leírva nincs?
9-es,
ilyen tünet előállhat akkor is, ha kaktusz, varrótű, akác- vagy rózsatövis stb. szúr meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!