Nyuszi vagy süni? Esetleg valami más?
Nagyon szeretnék már egy kisállatot. A törpenyuszit meg a fehérhasú törpesünt néztem ki.
Mennyivel nehezebb a süni gondozása? Hol érdemes venni? Mekkora ketrec való? Hány évig élnek általában? Mennyire könnyű őket kézhez szoktatni?
Vagy esetleg csincsilla vagy tengerimalac? Bár a tengerimalaccal inkább negatív tapasztalataim vannak, túl félősnek tünnek. A görényen is gondolkoztam már, de velük meg túl nehéz.
Nekem tenyésztőtől volt sünim. Kézhez szokott volt. Nem nehéz a tartása. Amikor aktívak (jellemzően éjjel) akkor tud zajokat kelteni, bármivel. Szeret a ketrecen felmászni, meg szeret futókerekezni (ezt olyan 4 hónapos kora körül érdemes neki adni).
Jó minőségű tápot eszik, meg lisztkukacot és gyászbogárlárvát. Ja, és baromi könnyen rászoktatható, hogy 1 helyre végezze a dolgát.
Szia! A csincsilla és a tengerimalac gondozásáról nem tudok nyilatkozni, de a nyusziról és a süniről, igen.
NYUSZI(nekem is van):
-Tenyésztőnél vettük mi, 8000ft-ért
-Kell neki egy nagy-nagy ketrec (ha bent akarod tartani, min. 1m-szer 50cm-es kell)
-Szénát és tápot eszik
-Imád játszani, szeret a gazdijával lenni
-5-10 évig élnek
-Vedlenek
-SÜNI (az egyik barátnőmnek van):
-Nem szereti ha simogatják
-Egész nap alszik, este mókuskerekezik
-Hihhetetlen aranyos
-Nagyon drága 10000ft felett van
-Lisztkukacot eszik
-Fürdetni kell
Szerintem, mindkét állat végtelen aranyos, de én inkább a nyuszit választom. Ha választottál,szólj mert a nyuszitartásról leírok mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!