Bűnnek számít ha elszórom a frissen született törpehörcsögöket?
Ha már meghívtál egy életet, akkor felelős is vagy érte.
A minimum, hogy odaadod valakinek, aki gondoskodik róla.
Ha mást nem is teszel meg, hirdesd meg az IWIW 'Állat' rovatban, ingyen.
Utolsó hozzászóló:
Hááát, azt kétlem, hisz az állatkereskedésekben is bőven van állatka, csak menj be. Meg ezt a kereskedés is válogatja...
Véleményem szerint az a bűn, hogy egyáltalán megszülettek a kicsik, ha úgyis csak a halál jut nekik. Nem kell együtt tartani különböző nemű állatokat, és nem lesz szaporulat, ilyen baromi egyszerű. Ha már megesett a dolog, akkor meg hagyd őket felnőni, és add be állatkereskedésbe a kicsiket, lehetőleg a szülőkkel együtt, ha annyi jóérzés sem szorult beléd, hogy elkerüld az ilyen eseteket.
Ha a törvényt kérdezed, akkor igen, egyértelműen bűn, és büntetendő cselekedet (lásd: [link]
(Ezek után pedig akár ivartalaníthatnád is magad, mert nincs szüksége a világnak még több felelőtlen parasztra...)
Azért ennyire szerintem nem kell felháborodni... Birom amikor az emberek ennyire ki tudnak állni az állatokért, de aztán az embertársaikkal szemben meg úgy viselkednek mint egy szardarabbal... Ha valaki bünöző akkor arra is csak annnyit mondanak, hogy "jóvan, börtönt neki, szemét ember" aztán elfelejtik. Itt meg egy rágcsálóért felkapják a vizet. Ennél már az a topic volt jobb amikor azt kérdezték, hogy hogyan vágják le a csirkét, erre a válaszolók 80%a azt írta, hogy "jajj az állatkínzás", "jajj nehogy eltörd a nyakát, inkább üsd fejbe és majd áztasd ki a vérét" (na ilyen nincs, annak ki kell folyatni...).
Nem azt mondom, hogy el kell most szórni azokat a höriket, én is szeretem az állatokat, de azért van egy határ és nem fogok anyázni ha valaki nem akarja megtartani a hörcsögöt és inkább hagyja elpusztulni vagy ilyesmi.
Szerintem csak úgy kiengedni őket nem kellene, mert ezek mégis rágcsálók és a szabadban kárt tesznek a kertben.
Ha van cicád akkor ő nagyon örülne neki (na ittse engem kövezzetek meg, a kígyóknak is ilyen rágcsálókat vesznek, meg te is ugyanugy eszel állatot).
Az állatkereskedésbe pedig simán be kell, hogy vegyél, sőt általában ők adnak ellenjuttatást. Legalábbis nálunk (pest megye) a hugomnak is voltak ilyen rágcsáló állatai és az állatkereskedésben kapott érte magokat meg szalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!