A vadász görény tényleg büdös?
Pont annyira, mintha más állatot tartanál: büdöset szarik. Van egy minimalis szaga a testének, de szvsz egy kutya büdösebb...
A tévhit, miszerint annyira büdös, gondolom a bűzmirigye miatt terjedt el, de azt csak akkor ereszti ki ha hirtelen megijed, nem túl gyakori (én évek alatt egyetlen egyszer tapasztaltam csak)
Azért az görényfüggő, hogy mikor büzzentenek. Vannak kifejezetten eregetős görények. Nálam az egyik fiú állandóan pukizik, néha még kajálás közben is. Naponta egyszer eldurrantja magát, de nem vészes, 5 perc szellőztetéssel elmegy a szag. Meg inkább jobb ha többet eregetnek mintha begyulladna a bűzmirigyük.
Amúgy a görénynek magának nincs büdös szaga, inkább pézsma szagú a bundája, amit valaki vagy bír vagy nem. Az alvós rongyait hetente egyszer kell mosni mert az is bebüdösödik. A kakijuk büdös, mint minden állatnak, de számomra a macskaszar sokkal büdösebb mint egy görény kaki.
Szia!
Én nemvagyok olyan nagy görény szakértő, de úgy tudom, hogy csak akkor büdös ha megijed... Mint a borz.. (U.i.:lehet "kicsit" Későn válaszolok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!