Vadász görény vagy törpe nyúl vagy tengerimalac vagy hörcsög?
Mindegyikkel volt tapasztalatom, malacom, görényem most is van, hörcsög volt, nyulat meg panzióztattam.
A legkönnyebb ezek közül a hörcsög, tartásilag, és anyagilag is, utána tengerimalac, és végül a nyúl, aztán a görény. Az utolsó kettőnél ha beteg lesz az állat akkor elég szépen a zsebébe kell nyúlnia az embernek az állatorvosnál.
Harapni mindegyik haraphat, de amelyik a legszelídebb a felsoroltak közül, az szerintem a tengerimalac. Ők csak nagyon ritkán harapnak, ha megijesztik őket.
Megfelelő gondoskodással, élettér kialakítással, és foglalkozással mindegyik állatból tökéletes házikedvenc lehet, csak ehhez előbb informálódni kell, és felkészülni rá.
Én is azt tudom mondani, hogy szánj rá pár napot és járj utána mindegyik állatnak alaposan, több oldalt, videót megnézve.
És ha konkrét kérdésed van valamelyikről, akkor tedd fel itt külön kérdésben.
Neked kell tudni amúgy, hogy melyik illene hozzád.
Pl a vadászgörénnyel nagyon sokat kell foglalkozni, drága az etetése . Míg ezzel szemben a hörcsög elvan szépen egyedül a kis magányában, átalussza a napot és megeszik napi 1 kanál magkeveréket.. Szóval időben és pénzben is sokkal kedvezőbb a hörcsög.
Össze sem lehet hasonlítani ezt a kettőt.
A törpe nyulat és a tengerimalacot össze lehet valamennyire. Mindkettőt párban kell tartani, azaz 2 tengerimalac vagy 2 nyúl.Mindkettőnek nagy a mozgásigénye,de a nyúlnak kicsit nagyobb.
Mindkettő növényevő, szénát és füveket esznek. Nappal aktívak.
Ha nincs nagy helyed, akkor hörcsög, ő egy 50x100cm terráriumban/ketrecben vígan elvan, míg egy nyúl vagy egy görény vagy egy malac ekkora helyen nem érzi jól magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!