Egeres kérdés. Azoknak akik szeretik az egereket. Megtartsam, vagy elengedjem?
Történet ugy kezdödik,hogy kertesházban lakom és a konyhába betévedt egy egér..Vettem élvefogó csapdát és akkor derült ki,hogy nem egy egér van..3-at fogtunk ki...amit el is elngedtünk,élje a kis egér életét...de ne bent a konyhámba mert nagyon idegesitő,hogy szétrág mindent a melléktermékekröl nem is beszélve:(
megfogtuk a 4.egeret...A férjem sietet és nem birta levinni..én..(na itt követem el a hibát),hogy ne legyen addig ketrecbe,beleraktam egy 5 literes üvegbe..raktam be neki diot, almat és egy rossz zoknit..
Igen ám de bejött ez a fránya -15fok..gondoltam pár nap és melegszik az idő..addig nem rakjuk ki.Ennek egy hete..
Egerünk befészkelte magát..éjjel van kint..és egy tünemény..ha lehet ilyet mondani..
kérdésem a következő..állatkinzás amit csinálok?Jobb neki ha elegedem?Sok kutya,cica van a környéken...Egyébkét normális vagyok:::::::)))))))))))))))))
Meg lehet tartani, mi is csináltuk, mikor egy beszökött!:D:D
Rakj be neki magokat, szénát alomnak(enne is belőle), és száraz kenyeret meg faágakat is muszáj, hogy tudjon rágni!
A mienk csak azért lett szelíd, mert még fiatal volt. Bezzeg az akkori, nagy lóci perzsamacskánk a tetején ült! Fából készült rács volt egy elég nagy terrárium tetején!
1 egér nem fog szaporodni! :D
Ha pedig zárt helyen tartod, akkor kárt sem fog csinálni.
Úgyhogy tartsd meg, ha van kedved. Semmiképp nem állatkínzás az, hogy megfelelő ellátást biztosítasz neki.
Csak szerezz be neki valami ketrecet.
Nem biztos, hogy valaha is kézhez fog szokni, de idővel talán kevésbé fél majd.
Hát Te egy tünemény vagy :)
Ahogy olvastam a kérdésed,mintha csak magamat látnám....
Tök jófej Tőled,hogy nem nyírtad ki a kis családot :)
Hellyel közzel egyetértek az előttem szólókkal...de sztem ha egy egérről van szó és jól érzi magát ...miért ne. Azt nem tudom,hogy az az üveg elég e neki..mármint nagyságra. Nehogy klausztrofóbiás legyen :)
Én éveken át tartottam/tartok mai napig rágcsálókat.
Semmiképpen ne ketrecben tartsd az egeret, sajnos az nem szökésbiztos. Magas falú, lehetőleg téglalap alakú akváriumot célszerű neki venni, abból ugyanis semmiképp sem tud majd kiszökni.
Ha teszel be ágat, azt is csak úgy, hogy ha rá is mászik, akkor se tudjon kiszökni.
Tehetsz be neki wc papír gurigákat, azokat ugyanúgy tudja rágni, vagy szétszedni és a fészkébe beépíteni.
Gyümölcsök és zöldségek jöhetnek, de szerintem a krumplit az egerek esetében is kerülni kell, akárcsak hörcsögnél...
Sajtot is szabad nekik adni, de akár elmehetsz állatkereskedésekbe is, és külön nekik való magkeveréket, fogkoptatókat, különféle szárított lárvákat és kukacokat is lehet nekik kapni. (Ha valami nagyon gurmé-egeret szeretnél, de ezen kívül a sima "házi koszt" is biztos megfelel neki a továbbiakban is.)
Én a helyedben azért raknék alá forgácsot is, de fontos, hogy ne legyen se túl nagy szemű, se túl poros.
Hát nagyon szépen köszönöm:)
Az az igaszság,hogy elöször féltem ilyen kérdést kiirni,és nagyon rossz kommentekre számítottam.Nagyon szépen köszönöm a tippeket..és eldölt a "kopé"(mert igy hivom)sorsa..hátralévő életét nálunk fogja eltölteni egy 30 literes akváriumba..
A 30 liter bizony kicsi lesz. Én 80*35-ös helyen tartom a törpehörcsögömet, szerintem ennyit az egér is "megérdemel". De ha ekkorát nem is, válassz olyan nagyot, ami még nálad belefér!
Amúgy teljesen rendben van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!