Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nemrég kisnyusziaink születtek...

Nemrég kisnyusziaink születtek, csak sajnos most rengeteg szúnyogcsípést kell elviselniük az időjárás miatt. Mivel tudom kezelni ezeket a csípéseket?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 07:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Be vannak oltva?

Ha nincsenek akkor mindenképpen valamit intézkedj hogy ne férjen hozzájuk közel annyi szúnyog emrt belehalhatnak. Keritsd őket szunyoghálóval, vagy valami...

Egyébként úgy tudom babaolajjal lehet kenegetni nekik, de még nem probáltam.

2010. jún. 7. 08:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha az anyjuk oltva van és még szopnak, akkor van védettségük. De mielőbb oltani kell őket, ugyanis egyetlen szúnyogcsípésbe is belehalnak! Nem csak a kisnyuszik, a felnőttek is. Mixomatózisnak hívják ezt a betegséget, amit szúnyogcsípéstől kapnak. Gyógyíthatatlan. Feldagad az orruk, fülük, bedagad a szemük, iszonyú sok váladék képződik a szemükben is, az orrukban is, s előbb-utóbb gyakorlatilag belefulladnak a saját váladékukba. Nincs ellenszere sajnos, csak a megelőzés.

A mixomatózisnak van száraz fajtája is, azt túlélhetik, de az a ritkább. A másik gyakoribb, s abba 100 nyusziból 99 belepusztul.

2010. jún. 7. 08:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Na, azért nem eszik olyan forrón a kását.

Nekem is kint vannak tartva, félig nyitott helyen és itt is vannak szúnyogok, már évek óta itt vannak, de 'kop-kop' még nem volt baj.

2010. jún. 7. 22:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, az oltást a piciknek is lehet már adni?
2010. jún. 8. 07:49
 5/6 anonim ***** válasza:
NEmtudom pontosan mennyi idős koruktól lehet oltani...
2010. jún. 8. 08:33
 6/6 anonim ***** válasza:
8-10 hetes korba érdemes a piciket beolttatni (4-6 hetes korig szopnak)
2010. jún. 25. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!