Mit mondjak anyának, hogy megengedje?
Aranyhörcsögöt szeretnék, de anya nem engedi meg. Azt mondja, hogy undorító meg egér kinézete van stb... Nem lehet kutyánk se ezért találtam ezt ki, mivel kicsi úgysem zavarná, sőt a szobámba lenne ami emeleten van. Én vennék neki mindent a pénzemből. Nem szereti az állatokat, de annyira szeretem őket, nekem létfeltétel az, hogy legyen minimum egy állat a háznál. A kutyákat imádom a legjobban a világon, de azt meg végképp nem engedi. Még apám csak-csak, de ő sem biztos.
Már utánanéztem, hogy mit kell az aranyhörcsögnek eni adni, hogyan kell körültekintően megvásárolni, hogyan kell berendezni...
Mit tegyek?
15/L
hozd fel azt h jót tesz az egy gyereknek ha felelősséget vállal valamiért.
mesélj a hörcsögről szüleidnek, h lássák h utánna néztél.
mondd el néhány hátrányát is, pl h büdös is lehet, de csak te éreznéd, meg amúgy is rendesen takarítanál...
mutass nekik netről infókat h nem terjeszt betegségeket, meg ilyenek.
ja, meg halkabb mint egy madár, kutya vagy macska.
talán velük van a legkevesebb probléma, nálunk könnyen kézhez szoktak :)
sok sikert!
Mondd el azt is, hogy legalább megmutatod, hogy felelősséget tudsz vállalni egy másik lényért. Biztosítsd Őket, hogy nekik soha semmi munkájuk nem lesz a kis hörcsöggel. És ezt tartsd is be majd!
Egyébként nem büdös. Nekem is volt gyermekkoromban, gyakran cseréltem alatta a forgácsot, így nem volt büdi. És én átszoktattam arra, hogy éjjel aludjon. Napközben nem hagytam aludni, mindig simiztem, kivettem. Néhány nap múlva már úgy aludt éjjel, mint a bunda. Arra pedig vigyázz majd, hogy soha nem érje huzat, mert elpusztul! Sok sikert!
Ha már rágcsáló, akkor inkább patkányt kéne venned, az tovább él, és mindent megeszik amit te.
És azért jobb, mert nappal van ébren, és ha felrakod pl a válladra, ott is elvan simán. Okos állat.
Én pl azt csinálom, hogy amikor kajálok, akkor az utolsó falatot mindig odaadom a patkánynak, és az úgy pont elég nagy ebéd neki is :) Tehát nem kell neki kaját se venni.
Alomnak meg macskaalmot rakok alá, az jobb mint a forgács, mert nem kell olyan sűrűn tisztítani.
Meg bedobálok neki újságpapírokat, s azt széttépkedi, és abból mindig épít magának fészket :)
Szóval szerintem a patkány jobb.
A höri az nem csinál semmit sem, ha kirakod eltűnik.
A patkány az okosabb, az jobban hasonlít egy kutyára.
Pl mikor én kimegyek a konyhába és felkapcsolom a villanyt, akkor ő már készül, felmászik a ketrec tetejére, és várja a kaját.
A régebbi patkányom meg simán megcsinálta azt, hogy kinyitottam a ketrecet, elment sétált fél órát a lakásban, aztán fogta magát és visszament a ketrecbe.
És akkor bezártam. Nem kellett keresgélni, hogy jaj hova tünt, mert tudtam mindig hogy ha kisétálta magát, akkor vissza fog menni :)
A patkánytól tuti kibuknának. Ne tanácsold! Akkor már inkább teknős. De gondolom szőrmókot szeretne a kérdező. Figyelni kell rá, ha kiengedi és kész. Nincs vele baj. Épp az előbb írtam, hogy én is átszoktattam a nappali életmódra, úgy már nem uncsi.
Csincsilla? :) Ő már kényes figura, kezdőknek nem ajánlott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!