Hogy szoktassam kézhez a tengerimalacomat?
Ma vettünk egy kis tengerimalacot. Nagyon sok cikket olvastunk róla neten, hogy előte beszélni kell hozzá, meg hogy szépen óvatosan kell odanyúlni, de akárhányszor meg akarom fogni, vagy simogatni, összerázza magát és elfut.
Nem tudom miért csinálja ezt. Mivel még csak ma hoztuk haza, lehet fél?
Várjak még ezzel pár napot?
Amúgy minden saját tapasztalatot, és tanácsot szívesen fogadok az állatkával kapcsolatban!
Köszönöm :)
Biztosan fél, ma szerintem ne maceráld, majd később megszokja a hangod, meg hogy te eteted és egy idő után simogatni is lehet, barátságos állatok.
Saját tapasztalat: azt nem szeretik ha copfot csinász nekik a szőrükől ezt azzal fejezik ki,hogy lepisilnek (ez még gyerekkorban történt természetesen):)
köszönöm!
majd esetleg később vennénk neki társat.
Most még csak beszélünk hozzá, meg próbáljuk ketrecen belül simogatni, de nem mindíg engedi sajna.
még egy kérdés: Az baj, ha nagyon sokat eszik? Raktunk be neki kiwit, a vitamin miatt, azt is megette (csak pár szeletet adtunk) Kapott egy kis tápot, de nagyon keveset, mivel hozzá akarjuk szoktatni, hogy este kapjon. Na de azt a kevés tápot is mind megette. Volt szénája, azt is elrágcsálta, meg most adtunk neki füvet, azt is elkezdte.
Elvileg most jön a rendes vacsi ideje, majd. Ez baj, ha ennyit eszik?
A tengeri malacok élete az evés mindig csak esznek és isznak és lustálkodnak (nekem is van 2 malacom) =))
És biztos hogy még fél sőt biztos mert a t.malacok azok amugy is társas állatok szóval szerintem szerezz be neki min nél elöbb egy társat jah és ha szaporitani szeretnéd akkor minnál fiatalabban mert ha már nagy akkor lehet hogy bele hal a szülésbe mert akkor a bordái nem ugy nölnek =))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!