Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan téliesíthetném a ketrecet?

Hogyan téliesíthetném a ketrecet?

Figyelt kérdés
Két tengerimalacom van és nagyon félek, hogy a télen megfáznak. Természetesen lakásban vannak, de a nappali gyakran kihűl 18-19 fokra is, ami kevés, és még nem is jöttek be a nagy hidegek. A ketrecük alá pokrócot raktam, hogy a parketta hidege ne hűtse ki, illetve kicsit több forgácsot szórok be nekik mint általában. Van egy faházuk és egy függőágyuk, illetve egy fa hidacskájuk is, ami alá bemehetnek. Ez így eléggé melegen tudja őket tartani? Mivel tudnám esetleg még melegebbé varázsolni nekik a helyüket?

2016. nov. 28. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Azért vedd figyelembe, hogy a túl nagy meleg nekik se jó. 20 fok nekik az ideális. Picit több alom, vastagon elszórva bőven jó! De sokan ilyenkor raknak be nekik szalmát, hisz azzal jól tudják fűteni magukat. Takarmányban válassz olyat, aminek több a tápanyagtartalma.
2016. nov. 28. 20:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem feltétlen túl nagy meleget akarok nekik, hanem, hogy ne legyenek kitéve annak, hogy épp milyen idő van a lakásban és hogy viszonylag egy állandó kellemes hőmérsékletet tudjak biztosítani nekik. A szalma jó ötlet, köszönöm a választ, hasznos volt :)
2016. nov. 28. 21:06
 3/7 anonim ***** válasza:
rakd fel őket egy asztalra/bármire ami 20 cm-rel a föld felé emeli a ketrecet. így nem éri őket a padló hidege.
2016. nov. 28. 22:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem bőven elég a pokróc és a több forgács, esetleg még polár anyagból készült bújókat lehet betenni nekik, azt nagyon szeretik. A 18-19 fok egyébként tökéletes. :)
2016. nov. 29. 23:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat! :)
2016. nov. 30. 08:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Bőven elég nekik ilyen meleg. Sőt 15 fokig teljesen jól elvannak a tengerimalacok. Én ennyi foknál már ki szoktam vinni őket tavasszal a kertbe legelészni.
2016. nov. 30. 13:19
 7/7 anonim ***** válasza:
A pokróc a ketrec alá nagyon jó ötlet volt illetve a picit több forgács is. Mindenük megvan és mindent jól csináltál. Ők jobban tűrik a hideget mint a nagyon meleget. Szóval jó lesz nekik így, nem lesz gond.
2016. nov. 30. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!