Mekkora ketrec kell egy afrikai fehér hasú törpesünnek?
Nyúlketrec
De kell bele 3 hónapos korától a "törpesün taposó"
100x50 cm alapterületű terrárium a nagyon minimum. de érdemesebb nagyobbat venni,hogy beférjen minden. (nagy méretű kerék, házikó,játékok,etetőtálak stb). + hogy legyen azért helye futkározni . mivel a természetben több kilométert megtesznek éjszaka, ezért jó,ha a helyén is van lehetősége kicsit menni a keréken kívül is.
ha van rá lehetőség én egy jó nagy terráriumot tudok elképzelni 120-150 cm hosszút is akár. nincs olyan ökör áruk használtan. olcsóbb mint egy új ketrec. de ketrecet tényleg ne vegyél.
100x50 cm az ajánlott minimum
Az én sünömnek ketrece van, 115 x 60-as. Valóban próbált felmászni az oldalán, de ha bent van a futótányér, akkor eszébe sem jut.
Viszont ez a méret is kicsi, ha már felnőtt a sün. Én csináltam neki egy elkerített kifutót, ahova ki tud mászni: a ketrec ajtajából vezet ki egy flexibilis műanyag cső, ami kifejezetten kisállatoknak való.
Ezt mindenképpen ajánlom, és így együtt legyen a sünnek legalább egy 3-4 m2 helye. Az már más kérdés, hogy végülis én kinyitottam aztán a kifutóját is, úgyhogy az egész szoba az övé éjszaka. De ki kell rakni azokat a bútorokat, ami alá beszorulhat!!! És hát takarítani kell a kis aranycsillag után.:) De megéri, hogy olyan boldog. Így hogy az egész szoba az övé, sok bújóhellyel, nem is nagyon akar átmenni a többi helységbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!