A hörcsöggömb tényleg állatkínzás?
A hörcsögök is taníthatóak. Legalább fél napig ne legyen előttük semmikaja, majd kelts valami jellegzetes zajt (pl. celofáncsörgás) és jutalmazd őket nagyon kevés és finom kajával, pl. icipici diódarab. Ha ez működik a terráriumban megbízhatóan, akkor egy kisebb elkerített részen (pl. a szobában, rajztáblával) szintén éhesen kiengeded, és 10 perc rohanás után ugyanazzal a zörgéssel megpróbálod behívni. Ne légy türelmetlen, ha sok az inger, lehet, hogy első nap nem is megy oda a zörgésre. Kitartás!
(nekem közel 20 hörim volt egyszerre futtatva esténként a nagyszobában, remekül behívhatóak voltak).
ugyan nem a 8. vagyok, de szerintem annyi köze van hozzá,hogy van más mód is,hogy ki tudd őt engedni,azon kívül,hogy a kerékbe kényszeríted.
én is annak a pártján vagyok,hogy legyen a helyén egy minimum 20 cm átmérőjú kerék. és kész. ha akarja használja. ne kényszerítsük zárt hörcsöggömbe. + veszélyes is, mert általában nem látnak ki belőle és neki rohannak a bútoroknak meg a falnak. volt már ebből halálos eset.én pl nem kockáztatnék.
és ami még nagyobb baj,hogy a legtöbb hörcsögkerék átmérője kicsi.
ha elég nagy helye van,akkor nem muszáj kivenni. én pl most újítottam be egy 100x50 cm alapterületű terráriumot a törpémnek. emellett feleslegesnek tartom kivenni, hiszen van helye bőven. amikor kivettem,akkor láttam,hogy stresszel, nem hiszem,hogy élvezte a kint létet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!