Hörcsögnek szabad venni hörcsöggömböt? Jó neki?
Első az nem hörigömb hanem mókuskerėk amiről te beszėlsz.😊
Enyėm imádja.😊
Szerintem egyáltalán nem jó neki.
Nagyon megoszlanak ebben a vélemények, mindkét oldalon vannak logikus(nak tűnő) érvek és ellenérvek), és mivel a höriket nem kérdezhetjük meg, szerintem kár egy ilyen felesleges felszereléssel kockáztatni azt, hogy esetleg ráijesztesz vagy rosszul érzi benne magát.
A gazdinak persze kétségkívül kényelmes (talán még vicces is), de az állattartás ugye nem rólunk, hanem RÓLUK szól.
A hörcsögnek nem jó, csak az emberek nagy része nem ezt tartja szem előtt. Egyik hörcsög sem szereti a gömböt. Aki ezt állítja, árulj már el nekem, honnan tudja. A hörcsög mondta?
A gömbök általában túl kicsik és nem szellőznek jól. A hörcsög nem akkor megy bele, mikor kedve tartja, hanem mi tesszük bele, így valószínűleg ő nem is akarna belemenni. Nem lát benne jól és nem érzékeli a dolgokat, könnyen nekimegy mindennek vagy akár legurul a lépcsőn. Nem tud belőle kiszabadulni, stresszeli.
Én nem ajánlanám. Szerintem nem szellőzik jól és nem is lát benne rendesen a höri. A mókuskerék sokkal jobb.
Nekem is volt egyszer de nem sokszor volt benne mert azt láttam hogy meg meg áll a labdában és a lyukon szimatólt kifelé nagyon féltem hogy megfullad benne. Meg neki ütközött mindennek szélnek szekrénynek.
Szóval szerintem nem jó.
Mókuskerék kötelező neki! Egy éjszaka alatt 5-10 km-t fut benne egy átlag hörcsög. Kell neki, hogy levezethesse a mozgásigényét. Viszont fontos, hogy a futófelület zárt legyen, ne rácsos, mert beszorulhat a lába, eltörhet és nem olyan ritka, hogy bele is hal a hörcsög. Biztonsági okokból jó, ha az egyik oldala is teljesen zárt. A legjobb, amikor a másik is zárt és csak lukak vannak rajta. Ha pedig nem elég nagy, a gerincét tönkreteszi és iszonyú fájdalmai lesznek futás közben (ennek ellenére futni fog, mert belső kényszer, mozognia kell). Törpének legalább 20, aranynak pedig legalább 27 cm átmérőjű legyen a kerék. Ez a fajta az egyik legjobb:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!