Ma vettem meg a kis hörcsögömet. Mennyi idő még megszelidül?
Tényleg nem érted?
Nem fognak szomjan halni (bár megeshet), hisz valóban a zöldségfélékből nyerik a folyadék nagy részét. De a betegségek elkerülése végett, az egészség fenntartásához és a jó közérzethez szüksége van friss vízre. A természetben és fogságban is isznak a hörcsögök. Nekem pl. az egyik heti 2 cseppet, ha iszik, de a másik naponta akár perceken át is iszik (és teljesen egészséges, nem betegség miatt csinálja).
A hörcsögöknek igenis kell víz!
Elég szomorú, hogy ennyi idő hörcsögtartás után ezt az alapvető dolgot nem tudod.
kis köcsög
nekem rengeteg aranyhörcsögöm volt
soha nem kaptak vízet mégis 2-3 évig éltek
A "sziriai arany hörcsög" sivatagi állat, és a természetben szinte semmi lehetősége sincs víz közelébe eljutni, így a kajával viszi be a folyadékot.
Nálam soha nem kaptak vízet mégis sokat hugyoztak.
Nem volt semmi baj az egészségükkel.
berakod neki a vízet, de ha rendesen adsz nekik zöldséget gyümölcsöt akkor hozzá se nyúlnak a vízhez.
Mondom agyasok
Nálam soha nem kaptak vízet
De ti csak rakjatok be nekik, ugy se isznak belőle:-D
1. A hörcsög éjszakai állat, nappal ne nagyon háborgasd, főleg amíg új neki a hely.
2. Enni is majd éjjel fog inkább, ha adtál neki szotyit, lehet, hogy már hallod is, ahogy "darál". :)
3. A víz ártani nem árt, max. nem iszik, de ha iszik, akkor szükséges volt neki. Az állatok kitapasztalják az idők során, mi a jó/rossz nekik, és olyat nem esznek/isznak, ami rossz.
4. Kb. 15 hörim volt eddig (nem egyszerre), mindnek volt vize. Annyi, hogy ne hagyd benne sokáig, mert megposhadhat.
Tegnap vetted a hörit és már aznap délután zaklattad.
Legnagyobb hiba. Amikor hazaviszed alapból sok neki a stressz az utazás és az új környezet miatt.Hagyni kell 1-2 napot legalább,hogy felfedezze a helyét és megnyugodjon.Utána próbáld kézhez szoktatni.De csakis akkor,amikor ébren van.Tilos a házából kiszedni.
Enni biztosan fog majd. Kínáld több féle kajával.Legyen kint neki jó fajta táp és egy másik tálkában rakhatsz ki zöldségeket. Az is lehet,hogy csak éjszaka eszik.
Nekem több hörcsögöm van, van amelyik nappal nem eszik, de este mindent bepusztít. Szóval türelem.
Víz meg kell mindenképpen. Beteszed az önitatót,cseréled a vizet 1-2 naponta. Aztán majd ő tudja,hogy akar -e inni. Nem tudom amúgy honnan jött ez a tévhit,hogy nem kell nekik víz..több ismerőstől is hallottam már.Hülyeség.Főleg ha inkább száraz kaját,magokat kap,akkor muszáj.
Nyilván ha sok fűfélét és zöldséget kap,akkor nem iszik annyit.De a lehetősége legyen meg.
Kell nekik víz.
Kérdező! Látogass el Facebookon a Hörcsög imádók :) nevű csoportba, ott rengeteg segítséget fogsz kapni részletesen a tartásról, gondozásról, etetésről, stb. Sokmindenre kell ám figyelni (pl gyümölcsöt ritkán, hetente csak egyszer szabad nekik adni, ugyanis cukorbetegek lehetnek, ha hosszú távon csak gyümölcsöt kapnak). Magyarország legismertebb tenyésztői és hörcsögtartói is tagok. :)
Sajnos fogalmad sincs miről beszélsz
A szotyi max jutalomfalatnak jó vagy segít a kézhez szoktatáshoz,DE NEM FŐ ELESÉG!
HALLOTTÁL MÁR A VERSELE-LAGA TÁPRÓL? AJÁNLOM FIGYELMEDBE!
UGYANIS A SZOTYITÓL CSAK HÍZIK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!