Mennyi idő, amíg egy nyuszi megszelidül?
Ma hoztuk el őket,de még nagyon félnek tőlem.Nem szeretik ha megsimizem őket.Most azt csinálom h lefeküdtem a földre,így már közelítenek.Hogyan szelidítsem meg őket?Mennyi idő,amíg megszoknak?
Már próbáltan őket almával idecsalogatni,de nem nagyon eszik meg.Most maguktól idejönnek,szaglásznk engem
Ok....Nem nagyon eröltettem a simogatást,csak a ketrecből kiengedtem őket,és ugye kézzel kell kivenni....
De akkor inkább hagyom őket még 2-3 napig...
Most nagyon elrontottam?!
Ne is menjek oda hozzàjuk,vagy menjek oda és beszéljek hozzàjuk?
Az előző válaszolókkal nagyjából egyetértek, csak az 1-essel és a 6-ossal nem teljesen. Ha ivarosak lesznek, verekedhetnek, de ez normális, mert le kell rendezniük a rangot. Ilyenkor ne válaszd őket szét, nem kell külön ketrec. A nyuszinak rossz, ha egyedül van. Nem véletlenül van pár fejlettebb országban betiltva, hogy nyuszit egyedül tartsanak. Ha lerendezték a rangot, onnantól kezdve rendben lesznek. Két nőstény általában jól kijön egymással.
Viszont azzal egyetértek, hogy még minden új nekik, idő kell, hogy megszokjanak téged és minden mást is. 1-2-3 napig hagyd őket békén, utána fokozatosan közeledj hozzájuk. A ketrecükbe sose nyúlj be, akkor se, ha már teljesen megszoktak, mert ahogy már írták előttem, az az ő területük. A ketrecük olyan helyen legyen, ahol ki-be tudnak menni maguktól akármikor. Ne emeld őket fel! - de ezeket is írták már.
Az utolsó széna/táp-hoz annyit írnék, hogy a táppal nagyon vigyázz, baromi egészségtelen, hizlaló és veszélyes. Sajnos volt egy nyuszim, ami bele is halt, pedig nagyon keveset kapott a legjobb minőségből. De tudni illik a tápok morzsálódnak, nagy részük a nyuszi vakbelében landol és nem képes elég gyorsan felszívódni, ezért könnyen bajt okoz. Az eredeti táplálékuk a mezei növények, amiket se a táp se a széna nem tud pótolni. Bár télen kevés van, de azért akad, fontos hogy szerezz vagy ha nem is azt, legalább zöldségzöldet vagy fűszernövényeket (ne zöldséget meg gyümölcsöt!) Ezek egészségesek és túlzásba vinni sem lehet. Persze ha eddig nem ettek, fokozatosan és lassan szoktasd hozzá őket, ez nagyon fontos.
Kisállat kereskedésből vannak.Mindkettő 8-12 hetes.
Nem hinném hogy stresszes életük volt,mert még kicsik,de azért a sok ember a kereskedésben....
Az a baj,hogy a ketrecükből ki/be segítséggel tudnak csak bemenni,de csak ilyenkor szoktam őket felemelni.A ketrec 100*50 cm
Máshogy nem lehet kiszedni őket...
Legfeljebb készítek nekik valami kis lépcső szerűséget
Leher hogy kicsi,de ennél nagyobb nem volt :( De mindennap kiengedem őket 1-2 órára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!