Anya nem engedi, mit tegyek?
Megmondom őszintén én sem engedném a gyerekemnek, hiába vagyok állatbarát. A gond ott van, hogy a gyerekeknél ezek kezdeti fellángolások.Pár napig be van sózva,hogy neki hörcsög kell.Aztán szépen elfelejti és 2 hét múlva már kiskutyát akar.
Ha mégis tartósan ugyanazt szeretné,akkor is nagy esély van rá,hogy nem fogja gondozni az adott állatot, mert csak három napig lesz érdekes, utána anyukádra marad a gondozás. + nyilván minden költséget ő állna. Úgyhogy megérheted,hogy neki ez nem akkora biznisz,hogy kifizessen egy rakat pénzt egy olyan állatért amit ő nem akar, de jó eséllyel rámarad majd a gondozás.
Várj pár hónapot szerintem.Gondold át,hogy tényleg kell? Nem fogsz ráunni?
Ha nem,akkor anyukáddal beszéld meg,hogy te nagyon szeretnéd és bebizonyítod,hogy törődni fogsz vele, neki nem lesz dolga a hörcsöggel. És tényleg legyen így. Nézz utána az igényeinek és ha meglesz a höri akkor ne hanyagold el a gondozását sem.Cserélni kell a pisis részt naponta. Az almot hetente. Kaját és vizet naponta adni kell neki.Nagyjából ennyi. A tévhitekkel ellentétben a hörcsög nem igényli az ember és más állatok társaságát,jól elvan a helyén,hogyha van sok játéka.Persze ki lehet venni,hogyha van helyed. De olyan nagyon nyomorgatni meg ölelgetni nem fogod tudni(nem is hagyná). Én inkább felnőtteknek javaslom a hörcsögöt. De neked kell tudni.Ha úgy érzed neked való,akkor anyukáddal beszéld át.De tényleg várjatok vele, ne kezdeti fellángolás legyen, elvégre egy állat életéről beszélünk.
Az állattartás nem úgy megy hogy egyik nap elhatározod és anyáék máris rohannak megvenni amit akarsz. Tudod mekkora hely kell neki? Tudod mit ehet és mit nem?
Egy évig kellet folyamatosan könyörögnöm mire lehetett patkányom, méghozzá azért mert ha egy év múlva is kell akkor anyám már elhiszi hogy tényleg akarom nem csak egy múló hóbort. Egyébként meg egy hörcsög sem olyan kis költség. Kell neki egy ketrec, az ilyen 30x40x30-as nem elég, ekkorában tartani az állatkínzás határát súrolja, mondjuk ha olcsón szerzel egy kecót akkor is minimum 5000, be kell rendezni, itató, emelet, bújó, tál, kerék, játékok, mászókák, ez simán mégegyszer 5000, egy hordozó mondjuk 3000 és persze kaja és a kezdőcsomag máris 15000 Ft-nál tart.
Áruld el, miért szeretnél hörcsögöt? Mert menő? Mert cuki? Mert XY osztálytársadnak is van? Vagy mert felkészültél egy állat ellátására és képes vagy a saját kényelmed az ő igényei után helyezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!