A tengerimalacom elpusztult! Miért?
Szia szerintem az egyedüllèt miatt pusztult el, őket párban kell tartani, ha egyedül van depressziós lesz ès abba hal bele. Kevès retket az enyèmek is kapnak.
😢
Lehet hogy hirtelen távozott el. Ha fiatal pár hónapos állatról van szó, fennállhat olyan betegség náluk ami olyan gyors lefolyású hogy konkrétan nem is párosul szemmel láthatóan semmivel csak elhullik az állat. Ez nyulak esetében is így van, egy nyulakkal foglalkozó fórumon figyeltem fel egy hasonló esetre. Ott egy kis fiatal állatról volt szó, evett futkározott, mire visszament a vackába később már mozdulatlan volt.
Nem hinném azt sem hogy hőgutát kapott, mert még nincs kánikula hogy megrekedjen a fülledt levegő a légterében.
Halál után a záróizmok elengednek, kiürül minden.
A halál okát pedig boncolással ki lehet deríteni.
Ha depresszió lett volna nem egy hónap alatt hal meg, valamennyi szőrhullás normális, én is tegnap ölbe vettem a hosszúszőrű malacom és egy merő szőr lettem, ugyebár tavasz van, ilyenkor még a patkányok is vedlenek.
Az viszont lehet hogy volt valami baja az állatkereskedésben amiről nem tudtak/direkt nem szóltak (utóbbi sajnos gyakran megesik), a legbiztosabb a boncolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!