Bárányokat tartunk a kertben és az egyik takarmányos hordóba egy kis menyét belemászott és nem tud kijönni.
(elviekben menyét ,de soha nem láttam még. Barna alapon fehér has hosszúkás vékony testalkat[még a nyestre gondoltam]). Azt olvastam ,hogy előszeretettel fogyasztanak tojásokat és kisebb emlősöket ,illetve képesek autók kábeleit is elrágni.
Mivel még sosem találkoztam ilyen fajta állattal ezért a segítségeteket kérném ,hogy mit ajánlotok.
Engedjem csak úgy el? Vagy próbáljam befogni (bár utána ott a kérdés ,hogy megint mit csináljak vele.)
Avagy a legdrasztikusabb módszer ,hogy "ártalmatlanítsam"?
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
Bár ez a recept ürgéhez van,de a menyét húsával is helyettesíthető.
Fontold meg,nekem nagyon ízlett úgy :)
2016. ápr. 17. 14:38
3/10 anonim válasza:
Engedd el szegényt :)
2016. ápr. 17. 14:40
4/10 anonim válasza:
Tedd be egy akváriumba...engedd félig vízzel. 1 nap után kösd át egy befőttes gumival az állatot. 3. nap szerezz mellé egy kecskét.
2016. ápr. 17. 14:49
5/10 anonim válasza:
Engedd el.
2016. ápr. 17. 14:53
6/10 anonim válasza:
Nincs apró szárnyasotok, akkor hasznos. Egereket pusztítja.
Nálam is van a terményesbe.
2016. ápr. 17. 15:00
7/10 anonim válasza:
Engedd el. Ne bántsd.
2016. ápr. 17. 15:21
8/10 Platypus válasza:
Engedd el, minél gyorsabban! Gyors az anyagcseréje, nagyon rosszul bírja az éhezést és a stresszt. Magyarországon védett, és elég ritka is. A sok rossz amit olvastál valójában a nyestre vonatkozik, csak nagyon sokat keverik a két állatot. Az igazi menyét ártalmatlan, nem rág autókábelt és nem tesz kárt a háziállatokban. Sőt, kifejezetten hasznos mert főleg egereket és más apró kártevőket eszik.
2016. ápr. 17. 16:15
9/10 anonim válasza:
Engedd el, mert még odahívja a menyét is :)
2016. ápr. 17. 16:16
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Közben megbizonyosodtam, hogy tényleg mennyét ami ártalmatlan ezért szabadon engedtem. Szerencsére egészségesnek tűnt és jó érzés is volt menni hagyni. Remélem tényleg jótékony és hogy még találkozunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!