Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi baja lehet a törpenyuszimnak?

Mi baja lehet a törpenyuszimnak?

Figyelt kérdés

Van egy hat éves, bak, holland törpenyuszim. Feltünt, hogy az egyik heréje be van dagadva, a másik teljesen normálisnak tűnik. Első körben arra gondoltam, hogy mivel már nem fiatal és nincs is ivartalanítva, lehet kezdi felütni a fejét valamilyen daganatos here betegség, azt olvastam, hogy ez gyakori. Ugyanakkor semmilyen más külső tünetet nem észlelek. Jó kedélyű, rendesen bogyózik, pisi rendben, eszik, iszik rendesen.

Elmegyünk dokihoz, de szerettem volna érdeklődni hogy tapasztalt-e már valaki hasonlót és ha igen mi lett a diagnózis, milyen kezelést, gyógyszert kapott a nyuszi?

jan. 9. 00:19
 1/4 anonim válasza:
82%
Egy kisállatot ma már muszáj ivartalanítani, ha nem akarod tenyésztésre használni. Megrövidíted az életéd, ha nem ivartalanítod. Nekem is volt törpenyuszim és az állatorvos azt mondta, hogy évekkel rövidül egy nyuszi élete, ha nem ivartalanítják. Szerintem vedd ezt a lépést fontolóra, illetve mindenképp vidd el orvoshoz. Lehet csak megsértette magát és gyulladásban van, de lehet komolyabb a gond.
jan. 9. 01:47
 2/4 A kérdező kommentje:
És az nem jelent problémát az ivartalanítás szempontjából, hogy már 6 éves?
jan. 9. 02:38
 3/4 anonim ***** válasza:
58%
nem
jan. 9. 06:06
 4/4 anonim ***** válasza:
80%
A nyúl egy tünetrejtő zsákmányállat. Nem fogja mutatni neked ha fájdalma van. Hiszen a vadonban ez a túlélése kulcsa. Mindenképpen mutasd meg mihamarabb egzotikus állatokhoz JÓL értő orvosnak.
jan. 9. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!