Doreyx kérdése:
Mit csináljak a sünimmel?
Figyelt kérdés
Már egy hete van nálunk, másfél éves. Van egy piros polár takarója, amit a tenyészetben adtak. Minden nap bemegyek hozzá, de folyton csak a takaró alatt bujkál, ha pedig előjön akkor is csak enni vagy inni. Mit csináljak? Már etettem a kezemből is, meg folyamatosan ott van a kezem, hogy megszokja az illatom. Nagyon szeretném már kivenni a ketrecből, de biztos összegömbölyödne és akkor nagyon szúr nem? Vagy először a takaróval együtt vegyem ki?2016. ápr. 11. 22:56
1/6 anonim válasza:
Ha szeretnéd szelídíteni, érdemes kivenni. Akár takaróstul, hogy szokja a kivételt és tudja, hogy azért biztonságban van. Kiteszed takaróstul az ágyra, leülsz mellé, kicsomagolod és ismerkedtek.
2/6 anonim válasza:
Legyel vele turelmes! De ugyesen haladsz etedgesd a kezedbol! Es nem kell felned nem szur ugy amilyennek latszik! Jo sunizest 😊
Olvasd el , erdemes!
3/6 anonim válasza:
Nem szur annyira.ugyanugy lelapul,mint a haj,csak szormenten kell simogatni,nem szorrel szemben :)
4/6 anonim válasza:
Egy hét még nem olyan hosszú idő, légy türelmes.
5/6 anonim válasza:
Rengeteg türelem és együtt eltöltött idő kell, hogy megszokjon. Nekem tengerimalacaim vannak (az egyik családtól, a másik pedig kisállatkereskedésből). Akit családtól hoztam el az sokkal könnyebben megbarátkozott velem, mivel kiskorától kezdve kézhez volt szoktatva. A kisállatkereskedésben vett malimmal most jutottunk el odáig, (pedig már lassan másfél éve van válam) hogy már nem szalad el tőlem, nem ijed meg ha elmegyek a ketrece mellett, sőt jön oda és befekszik az ölembe. Hozzáteszem, hogy napi szinten foglalkoztam/foglalkozok vele. Te is tedd ugyanezt, ha nem mered kivenni csak takaróval akkor úgy babusgasd, később úgyis kitapasztalod, hogy mennyire szúr, bár már előttem írták, hogy hogyan kell úgy simizni, hogy ne fájjon. Etesd kézből, beszélj hozzá és ami a legfontosabb, hogy légy türelmes! :)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :D
2016. ápr. 12. 15:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!