Tengerimalac összeszoktatás? Mennyi idő még elfogadják egymást?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam már, hogy legelősször a szobában "engedjem össze" őket, jó sok bújóhellyel. Mennyi idő, mennyiszer kell ezt csinálni míg megszokják egymást? És addig belehet őket tenni a ketrecbe vagy amíg nem kedvelik egymást addig el kell őket különíteni? Illetve annak is utánanéztem, hogy minimum 100x50-es ketrec kell kettőnek. Nekem sajnos csak 85×50-es ketrec van és nem is fér el nagyobb. Egyedül pedig nem szeretném hagyni a malackám mert tudom, hogy társas lények. Esetleg ha sokat vannak kiengedve akkor lehet ezzel kompenzálni a kissebb ketrecméretet?2016. jan. 3. 22:52
1/5 anonim válasza:
nem, nem lehet kompenzálni.
Gondolj bele: be vannak zárva egy szűk helyre, majd van 2 órájuk jó esetben naponta nagyobb helyen. Ha nem tudsz alapvető feltételeket megadni nekik, minek neked kisállat? Már ne haragudj, de ha tudom, hogy egy minimum 100*50-es ketrec kell neki, + egy társ, akkor vagy ezt be tudom egybe vállalni, vagy azt mondom, hogy így sajnos most nem tudom megoldani, és nem veszek kisállatot. Majd ha lesz rá lehetőség, akkor megteszem.
2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos én sem lakom palotában, így csak ezt a ketrecméretet engedhetem meg magamnak. Nincsen agyonrendezve, van elég hely a futkározáshoz. Ahogy látom nem nonstop szaladgálnak és szerintem nem mindenki tudja megtemeremteni ezt a ketrecméretet, de attól még sokaknak van tengerimalac kisebb ketrecben is.
2016. jan. 4. 10:44
3/5 anonim válasza:
Mivel ez a minimum nálunk, a 0,5 m2, ami törvényben is foglalva van, ezért az ennél kisebb hely állatkínzásnak minősül.
Ha nem tudod a minimumot megteremteni, ne vegyél állatot. Vagy ha nem lesz hely a saját gyerekednek, hogy ágya legyen, akkor alszik a földön, vagy mi?
4/5 A kérdező kommentje:
Én véleményeket, saját, tapasztalatokat és tanácsokat várok el, nem pedig kioktatást. Úgy gondolom normálisan kérdeztem és válaszoltam, nem értem mire fel ez a durva stílus. Normálisan is lelehet írni az ilyet nem pedig megvetni a másikat!
2016. jan. 4. 13:10
5/5 anonim válasza:
Amukor én szoktattam össze a malackáim, akkor a régebbi az majdnem kiugrott a ketrecből. Pár óra alatt elviselik egymást, de kb 1-2 hét kell, hogy teljesen összeszokjanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!