Tengerimalac tartók tudnátok nekem pár kérdésben segíteni?
Tengerimalacot szeretnék tartani és lenne pár kérdésem.
Először is azt szeretném tudni hogy kint tartott malckának nem lesz-e baja ha én szobában szeretném tartani mivel most odakinn -10 fok van bennt meg kb20-22 nem lesz neki sok hirtelen ez a hőfok változás?
Valamint mennyirr hangos állatkák? Tudom hogy nem éjszakai állatok ezért szeretném szobában tartani, tudtok tőle aludni éjszak és hétvégén kicsit tovább is?
Mennyire van szaguk h minden héten takarítva van a helyük. Szőrük nem hullik nagyon? Körömvágást mennyi időközönkét csináltok?
Az hiszem h most ennyi kérdésem lenne de szivesen fogadok jó tanácsokat tippeket?
Előre is köszönöm a válaszokat :)
A gombába nem pusztulhatnak el, az valószínűleg félrekezelt betegség volt.
Ha félsz, hogy sok neki a hőfok változás, akkor próbáld meg először a parkettán/kövön tartani (hűti a ketrec alját) és tegyél egy jégakkut a ketrec tetejére (hűti a belsejét) és szépen lassan szoktasd át a melegre, de elvileg 24-25 fokig bírják simán, gond nélkül.
Lehet tőlük aludni persze :) Hangot csak akkor adnak, ha beszélgetnek, vagy éhesek, vagy van valami, de általában ez halkan megy, éjjel nem fog zavarni senkit :) (párom is megszokta, hogy éjjel néha "dumaparti" van)
Függ a ketrec méretétől (min 100*50) és a malackák bevitt víz és kaja mennyiségétől is. Ez malacfüggő, de heti 1, vagy 5 naponta 1 takarítás nem nagy dolog, nem lesznek büdik :)
Szőrük csak vitaminhiány vagy élősködő esetén hullik. Itt kell leszögezni, hogy azok az élősködők (tetű, atka NEM veszélyesek ránk nézve!!!)
Körömvágás is függő, nálam van, aki fél évente kell, akkor is a hátsó lábain, van akit 2 hetente :)
Jó tanács: széna mindig legyen előttük, a száraz kenyér, zsömle és társai nem koptatják a fogakat, nyalósó felesleges és ezek a rudak, amik a rágcsálóknak vannak, felejtősek a méz, kukorica és szotyi darabok miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!