Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalacot s z e r e t n...

Tengerimalacot s z e r e t n é k tartani. Néhány kérdésben s e g í t e n é t e k?

Figyelt kérdés

Tudom hogy legalább kettőt kell tartani egy 100x50cm-s ketrecben. Lenne néhány kérdésem hogy mennyi időközönként kell vágni a körmét és nem büdösek-e? nekem van törpehörim őt minden vasárnap takarítom tengerimalackánál is elég? A szőrük mennyire hullik?

Mennyire hangosak? Én a szobámban szeretném tartani őket és lehet-e tőlük aludni mert tudtommal nem éjszakai állatok mint a hörik. Ennyi kérdésem lenne de szívesen elfogadok jó tanácsokat.

Előre is köszönöm a segítséget. :D

2015. nov. 1. 09:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Akkor kell körmöt vágni, mikor megnől :) Soknál elég egy-másfél havonta is. Ha rendszeresen takarítod, akkor nem büdös (ha alomról van szó). Ha malacról van szó, és friss, jóminőségű szénával fogod etetni, akkor olyan szaga/illata lesz :)

Az enyémnél elég 2 hetente tisztogatni a ketrecet, de a régebbi malacaimnál elég volt egy havonta is.

A szőrhullás egyedtől függ.

A hangosságuk másnál-másként van. Van akinél kajáért szokott visítani, van akinél örömébe visít, de olyanról nem hallottam, hogy folyton ordítani egész nap :)

Aludni meg jól tudsz tőlük :)

2015. nov. 1. 10:02
 2/3 anonim válasza:
Tanácsnak mondok ételt. Adjatok neki narancsot vagy mandarint , mert abban sok a c vitamin ami kell nekik , mert nem tudják elő állítani . csak egy tanács :)
2015. nov. 3. 22:19
 3/3 anonim ***** válasza:

A körmüket vágni átlagban elég havonta és csak nagyon kicsit mert egy ér fut a körmükben. Maga a malac nem büdös viszont két malacnál az alom 3 nap alatt istállószagot kezd majd árasztani. Nem tudom az első válaszoló milyen malacot tartott, hogy azt takarítani elég volt egy havonta de ne is gondolj olyanra, hogy tényleg egy hónapig az ürülékében hagyod őket mászkálni. Három nap az szerintem reális, de van amikor egy hétig/5 napig is kibírják. persze ez egyedfüggő is meg az is számít mennyit és mit eszik. Amíg kicsik (ez kb 2 hónap) a szőrük nem nagyon hullik de ezután már érdemes ölbenlétkor egy törölközőt fent tartani nekik. Úgy magától nem hullik a szőrük olyan látványosan csak ha simogatod vagy ilyesmi. Hosszú szőrű malackának nyáron érdemes levágni/levágatni a szőrét. Nappal van azért hangjuk persze ez is egyedfüggő, de meg lehet tőlük maradni tehát csak akkor hangoskodnak ha szükségük van valamire vagy egymással kommunikálnak. Éjszaka teljesen csöndben vannak mivel akkor fekszenek le amikor a gazdi és az első hangra ami a házban élő emberek ébrenlétére utal felkelnek ők is.

Tanácsok:

Sokan a tápnál rontják el. Tehát rossz minőségű tápot vesznek nekik. Sajnos sok tengerimalacoknak készült tápban vannak magok, de nem ehetnek magokat mert fulladást okozhat, elzsírosítja a májukat, letörhet tőle a foguk és még hízlal is. A legjobb táp a Versele-Laga Cavia Complete de a Versele-Laga Cavia Nature is prémium kategóriás.

A tengerimalacok sok zöldséget nem ehetnek mert nagyon hajlamosak a puffadásra. Általában a 'K' betűvel kezdődő zöldségek kerülendőek. (ide tartozik a krumpli is hiába hívják sokan burgonyának)

Sok kisállat kereskedésben HAZUDJÁK azt, hogy az azonos nemű malackák megölik egymást de ezt ne hidd el. Két hím is teljesen jól elvan egymással csak nőstény ne legyen a közelben.Sőt két nőstény is elvan egymás mellett. De egy ivartalanított hím és egy nőstény páros se rossz.

Itt még sok tanácsot találhatsz:

[link]

2015. nov. 6. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!