Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik módszerrel jobb összesz...

Melyik módszerrel jobb összeszoktatni 2 nyulat?

Figyelt kérdés

Elolvastam több oldalt, 2 helyen azt írták, fokozatosan minden nap egy kicsit engedjem össze őket és a végére majd már nem bántják egymást meg jóban lesznek. 4 oldal meg azt írta, egyből rakjam őket össze és hiába verekednek, ne válasszam szét őket, legfeljebb ha már esetleg vérző sebet okoznak a másiknak. De hogy ez nem annyira gyakori, inkább csak a szőr hullik meg kicsit harapdálnak vagy rámásznak a másikra. Így majd lerendezik a rangot és béke les. Ezek az oldalak azt is írják, ha állandóan szétválasztgatom őket (szóval ha a vita közbe szólok vagy minden nap csak fokozatosan szoktatom össze) akkor általában csak mindig elölről kezdik majd a ranglerendezést, ezért nem jó. Vagy ha eleinte egymás mellé rakom a ketrecet és érzik egymás jelenlétét akkor az is csak fölösleges agressziót válthat ki, mert elintéznék a rangot, de nem tudják.

Az egyik oldalon, ami az 1. módszert írta, volt 2 nyuszi, amiket úgy sikerült összeszoktatni.

A másik 4 oldal közül és 3 oldalon volt rá példa 2 nyuszival meg az egyiken több videó is, hogy sikerült.

Szóval a 2. módszert többen javasolják és több a sikeres példa is, de mégis kicsit durvának tűnik nekem, hogy így egyből. Ti mit gondoltok?

2015. nov. 14. 09:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Nos nem tudom milyen nyulakról van szó, bár egyre megy minden szerintem. Nekem sima házinyulaim vannak. ugyan külön ketrecekben laknak, de úgy tudom én is, és úgy gondolom jónak, hogy egy nagyobb területen először úgy engedni őket hogy legyen közöttük valami rács, hogy csak ismerkedjenek. Majd egy idő múlva egybe ereszteni őket, de szigorúan felügyelet mellett. Keményen össze tudnak verekedni amúgy. úgyhogy legyen egy kesztyű nálad, és ha össze gabalyodnak, tudd szétvenni őket. olyankor zárd külön őket és vagy 2 napig ne is próbálkozz, mert a stressz az az idegrendszerüket borzolhatja. Nálam történt már olyan is, hogy be akartam űzetni a nőstényemet a bakommal, és a nőstény nem engedte magára a bakot, végül összeverekedtek és szó szerint kiherélte a szép kis bakomat a morcos anyanyúl. Nem játék ez én azt gondolom.
2015. nov. 14. 13:44
 2/2 A kérdező kommentje:

Ők is házi nyulak, de az végülis teljesen mindegy, milyen fajta.

Amúgy egyes oldalak pont azért írták, hogyha külön ketrecben vannak, mint nálad és úgy engedjük össze őket, akkor agresszívebbek lesznek.

Egyébként én is úgy gondolom, ha először csak rácson át látják egymást, de nem tudnám megmagyarázni miért. Igazából lehet ez csak az emberi logika, hogy mindig csak fokozatosan. A másik oldalak is azt hiszem félig meggyőztek, hogy így viszont csak nehezbb lesz a dolgom.. mert hogy ha rácson át látják egymást, nem tudják elrendezni a rangot egyből, nem tudnak verekedni meg rendesen megvizsgálni a másikat, ezért csak idegesek lesznek és ha majd rács nélkül találkoznak ugyanúgy vagy még jobban verekednek. Annyira nem tudom, mit csináljak..

Minden esetre köszi a válaszod. Még várnám más véleményét is.

2015. nov. 14. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!