Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Szerintettek melyik jobb házi...

Szerintettek melyik jobb házi állat?

Figyelt kérdés

Melyik jobb házi állat a afrikai törpesün vagy a degu?

12 éves vagyok van két kisebb kutyám és szeretnék egy saját kis állatott de viszont nem tudok dönteni szerintettek melyik lenne jobb?

2015. okt. 4. 11:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyikben sincs személyes tapasztalatom, de elég alaposan utánanéztem, beszéltem ismerősökkel, és szerintem a degu tartása sokkal egyszerűbb, sokkal kevésbé macerás, viszont a a süni nekem érdekesebb. :)
2015. okt. 4. 12:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

a sünt nappal kb nem is fogod látni és nem is szabad zavarni.

éjszaka se annyira társasági lény.persze lehet kézhez szoktatni,de nem ragaszkodnak annyira az emberhez véleményem szerint.

a degu nappali állat,rágcsáló.így nappal aktív,akkor lehet vele foglalkozni. értelem szerűen többet kell tartani,míg a sün inkább egyedül szeret lenni.

a kutya közelébe meg egyiket se engedd.

2015. okt. 4. 12:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Degut JÓL tartani nem annyira egyszerű. Először is csapatban érzi jól magát, ezért semmiképp nem szabad egyedül tartani. (Csapat: legalább 3-4 degu) Viszont a nemekre figyelni kell, a kereskedésben sokszor gőzük sincs, hogy melyik a fiú és melyik a lány, csak mondanak rá valamit. Fiúkat csak ivartalanítva lehet lányokkal tartani, különben állandó lesz a szaporulat. Amilyen ketrecet a kereskedések árulnak többnyire egyáltalán nem alkalmasak deguk számára (ketreckiraly.hu -> valami ilyesmi kellene.) Ők fűevő állatok ezért a táplálékuk 80-90%-ban szénából vagy tiszta helyről szedett fűből kell hogy álljon. TILOS bármilyen emberi kaját adni nekik, fokozottan hajlamosak a cukorbetegségre, ezért a magas cukortartalmú gyümölcsöket (pl. banán, szőlő) sem szabad nekik adni. Az állatboltokban kapható magkeverékek nem jók nekik, ez szintén külön utána járást igényel (ami jó nekik: Bunny Traum Degu-> csak a zooplus.hu-ról tudod rendelni, Real Nature Degu, ezt pedig a fressnapf-ból, esetleg a Versele Laga Chinchilla & Degu complete /a sima degu nature egy kalap kaki/) Emellett találnod kell egy olyan állatorvost a környéketeken, ahol szüksége esetén tudják kezelni a deguidat. Sok állatorvosnak fogalma sincs még arról sem, hogy kell megfogni helyesen őket, a kezelésükről meg aztán főleg nem. Ha vidékiek vagytok, fontos átgondolni, hogy baj esetén hová tudtok menni, esetleg a szüleid bevállalják egy, hogy x órát autóznak veled, ha állatorvosi ellátás kell az állataidnak? A másik nagy tényező az pénz. Sosem az állat ára a legnagyobb költség. A ketrecet is csak egyszer kell kifizetni, de egy állatorvosi számla olyan 20.000 körüli lesz minimum. Fontos átgondolni, hogy ezeknek az elvárásoknak eleget tudsz/tudtok e tenni.
2015. okt. 8. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!