2 tengerimalac tartása mennyibe kerül?
Ha találsz interneten használtan, de jót, az sem rossz. Olcsóbban jön ki. A méreteire ügyelj nagyon. (gemon.ro-n mindent megtalálsz velük kapcsolatban). Egy ketrec olyan 10-15 ezer körül lesz, de használtan olcsóbbért is találsz. Az itató nem nagy tétel max 1000-1500 forint.
Nálunk az almot heti kétszer kell cserélni, egy zacskó alom (szupermarketben vesszük általában) olyan négy-öt cserére volt elég. Tehát az úgy 2,5 hét. (300-400 forint körül van egy zacskó). A táp amit mi vettünk elég volt egy hónapig, mert mellé kaptak uborkát, paprikát, paradicsomot, répát, almát, ilyeneket, persze csak mértékkel.
A széna az kb.200 forint, de mi azt nem vesszük,mert kertes ház, de fontos, hogy mindig legyen előttük széna. :)
Öhm.. Most így hírtelen ennyi jutott eszembe, két virgonc malacka gazdija :D
Ketrec:10000
Itató:600
Forgács:300 1 l
Kaja:500 fél kg gyenge minőségű
2 tengerimalac:3000-6000
Nekem hörim volt (januárban halt meg :( ) és csak mondtam anyának h a hörik olyan cukik aztán mondtam h szeretnék egyet.Nehéz volt meggyőzni mert utálta a rágcsálókat de sikerült és ő is nagyon megszerette :)
RIP Zhuzhukám :(
100x50-es ketrec Fressnapfban 10000, neten használtan akár feléért is kapsz! Az a fontos, hogy 100-cm legyen! :) vagy nagyobb persze.
Itató: 600-1500 Ft, 2 malackának 250 ml elég, vagy nagyobb is jó.
Tál: 200 Ft kb, elég, ha veszel két hamutartót, üveget. Legolcsóbb, és kiváló tálnak. Akár festhetsz is az aljára, hogy kidíszítsd :)
Alom: Forgács vagy pellet, ez helyenként eltérő, én egy fafeldolgozónál veszek, ellenőrzötten kezelésmentes, gyantamentes faforgácsot, 260 L-t ingyen.
Táp: 1000-2000 forint havonta. Nem jó nekik a szotyis, kukoricás táp. Versele-Laga Cavia Nature, Cavia Complete vagy Cripsy Muesli (ezt nézd át, néha kerül bele 1-2 szotyi), esetleg Multifit Meerschweinchen, Real Nature Meerschweinchen, vagy JR Farm tápok jók még.
C-vitamin: Cebion csepp, heti 3x télen, 10-15 csepp egyszerre.
Havonta kb. 2000 Ft, ha nagyon el akarod őket kényeztetni. A tápot érdemesebb nagyobb csomagban venni, jobb a kilós ár, és akár 2 hónapig is kitart.
Széna: alpesi, réti, szép zöld és illatos legyen. Ebből inkább kisebb csomagokat vegyél (ne a nagyokat), és forgasd, szaglászd.. én is így szoktam :)
Örökbefogadáson is gondolkozz, sok-sok kedves malacka várja szerető gazdáját! :)
Esetleg tenyésztőkkel érdemes felvenned a kapcsolatot, érdemesebb kiadni 2-3 forintot egy jó malackára, mint olcsón, de betegen kerüljön Hozzád :(
Bármi kérdésed van, nyugodtan írj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!