14 éves vagyok, melyik rágcsáló lenne az előnyösebb, úgy, hogy még nem volt ilyen kisállatom (eddig hal meg macska volt). (törpe) Hörcsög vs (rövidszőrű) Tengerimalac?
Nekem aranyhörcsögöm volt, többször is, ő nagyon hálás és jó értelemben igénytelen állat. A törpehörcsögről több helyen írják, hogy betegesebb, rövidebb ideig él a túltenyésztés miatt - és nem mellékesen kevésbé nyomorgatható a kisebb mérete miatt. :)
Malacom csak egyszer volt átmenetileg, ő kevésbé mozgékony, de szelídebb állatka.
A tengerimalac az jobban kedveli az ember társaságát.
De szerintem a csíkos mókus (burunduk) a legszerethetőbb kisemlős, az ilyen még annak is tetszeni fog, aki egyébként undorodik a rágcsálóktól.
Youtube-on keress rá "burunduk"-ra.
Még annyival egészíteném ki, hogy melyik költségesebb, burunduk, hörcsög, vagy tengerimalac. Iskola miatt csak reggel 6:30-7:00 körül, délután:
Hétfő, Szerda: 15:45-16:00, vagy 18:15-
Kedd, Csütörtök, Péntek: 16:15-
Hétvégén délelőtt szinte mindig :)
Malacot vegyél. :) De inkább el kellene menned egy állatkereskedésbe, megsimogatni, megtapogatni, megszagolgatni őket, és rálelni a következő éveid társára. :)
Malac büdöske tud lenni, ha nem takarítod heti kétszer. Hörcsögnek elég ritkábban. De a malac nagyobb, kiengedheted bátran, ha megszokja a szobádat, keres magának egy jó helyet (nálunk ez a dohányzóasztal alatt volt) és onnan nézi veled a tévét.:)
A höri... pici, nem lehet eleget dögönyözni.
Malacot vegyél. :)
Hogy lehet a neved Lizzy93, 14 évesen? :D
Legelőször olvasd el a kisállat, főleg a tengerimalac igényeit, mert van néhány dolog amire figyelni kell:
www.gemon.ro ez a legjobb malacos oldal. Malaccal a legfőbb szempont, hogy társas állatok, igényelnek egy azonos nemű malactársat.
A hörcsögök jóval egyszerűbb állatok, kezdőként én őket ajánlanám. [link] itt elég jó leírás van a hörikről.
A burunduk is biztos"cuki", a neki megfelelő ketrec ára viszont már kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!