Melyik rágcsálók ajánljátok?
Szeretnék majd valami Cuki kis rágcsálót de nem tom h mit..ez a szempontokat kéne figyelembe venni:
Ne legyen túl nagy
Ne legyen 30000ft ::D
És kb ennyi ...köszi a válaszokat :)
Azt is figyelembe kellene venni, hogy:
- hány éves vagy
- mennyit tudsz rászánni a megvételre, és aztán havonta
- mennyit tudsz foglalkozni vele
- mennyire vagy megbízható, felelősségteljes és önfeláldozó
Ha 18 alatt vagy és egész nap sulizol, és nincs tapasztalatod háziállatok tartásában, akkor én a hörcsögöt javasolnám.
Azt írtad, törpenyuszikra gondoltál.
Először is, szögezzük le, a nyuszik nem rágcsálók.
Másodszor pedig, ha a 30.000 Ft drága, akkor a nyuszi szerintem drága lesz neked. A kínzókamra, amit nyúlketrec néven árulnak, 10.000 forinttól indul. Bár egyik sem jó nyúltartásra, a legnagyobb ketrec is kicsi. Ha valóban szereted a nyuszijaid és azt akarod, hogy boldog, egészséges életük legyen, akkor minimum 2-3 négyzetméternyi helyet biztosítasz nekik napi 6-8 óra kiengedés mellett. Ezt ha már meglévő dolgokból praktikusan nem tudod megoldani, akkor igen drága lesz, habár csak egyszeri költség. A nyuszik 3000-13.000 Ft között vannak, fajtától, származástól, színváltozattól függően. Tehát nézzünk egy átlagos árat, 5000 Ft, ha kettőt veszel, már 10.000 Ft. A ketrecébe kell szénatartó, etető, itató, házikó és vécé, bár ezeket te is el tudod otthon készíteni. Én is magam csináltam őket. A vécébe kell állandóan alom és persze szüksége van táplálékra is. Az indítási összeggel a nyuszik eléggé a toplista elején vannak, viszont utáni havonta már nem kerülnek túl sokba. Maximum néhány ezer forint, de nálam például a két óriás nyuszi kijön havi 1000 forintból. Évi egyszer ajánlott őket oltani, de egy normális helyen az sem vészes árú, itt 3500 Ft egy oltás. Az anyagiak mellett figyelembe kell venni, hogy sokáig élnek, azt szokták mondani, 5-8 évig, de nálam az utóbbi jópár évben nem volt 10 évnél fiatalabban elpusztult nyuszi. Túl sok foglalkozást egyébként nem igényelnek, legalábbis az embertől nem, a fajtársuktól annál inkább. Viszont ha nem tudsz kellően nagy helyet biztosítani neki, tehát mondjuk nincs külön számukra 15 négyzetmétered, akkor minden nap ki kell őket engedni több órára, hogy kielégíthessék mozgásigényüket, ami a macskáéval van nagyjából egy szinten. Tudnod kell azt is, hogy nagyon érzékeny állatok (táplálás, meleg, huzat stb.)
Ha a nyuszi mégsem oké, tengerimalacot meg nem akarsz - megjegyzem elég buta indokkal - a hörcsög tartása egyszerű és olcsó. Egyébként létezik kopasz tengerimalac, abból biztos nincs sok a környéken. Vagy egér esetleg? A többi állat, mókus, csincsilla, ilyesmik drágábbak. Talán a degu és a patkány még egy fokkal olcsóbb, de ketrecestül-mindenestül már nekik is van ám áruk.
Ha már a rágcsálóktól eltértünk, a teknős, a hüllők, papagájok vagy épp a görény tartása szintén drágább kezdőösszegű.
Elég sok állatom volt, bár nem mindhez értek olyan jól, jobban mondva csak a nyuszik azok, amikről igazán képben vagyok, de az alapinformációkat a többiről is tudom. Viszont most se kedvem, se időm leírni mindegyikről mindent. Ha van egy konkrét állatról kérdésed, azt írd meg.
Szia,szerintem ha iskolába jársz akkor szerintem csak a teknős jöhet szóba,nekem is volt,és nem igényelnek nagy foglalkozást,és nagyon aranyos,és ha a barátnőd ilyen akkor semmiképp ne vegyél hörcsögöt vagy tengerimalacot,hanem valami mást,ha nem muszáj rágcsálónak lennie akkor még a nyúl is szóba jöhet,és esetleg hal,barátnőmnek volt moncsicsije,és nagyon aranyos volt,azt is ajánlom,és a görény is cuki,és ilyesmi,szóval amit ajánlok:nyúl,teknős,moncsicsi,görény,hal,pici házi süni
amit nem:tengerimalac,hörcsög(ezt a kettőt a barátnőd miatt nem)remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!