Dzsungáriai törpehörcsögöt vagy a tengeri malacot ajánljátok inkább?
Nekem dzsungim van 9 éve, így a hörit ajánlom. :)
Höri:
éjszakai állat
egyedül kell tartani, mert a tesók is megölik egymást
kisebb hely
csendesebb
olcsóbb
Malac:
nappal aktív
kettőt kell tartani
nagyobb hely
hangosabb
drágább
Nekem mindkettő van.
höri: csak a mókuskereke hangos éjjel, nappal akig látjuk mert éjszakai állat, kevésbe engedi, hogy megfogják mint a tengerimali, 3-4 ezerrel olcsóbb kevesebb ideig él tehát nem tudsz vele hesszú kapcsolatot kialakítani, harap(általában)
tengerimalac:hangosabb mint a höri, nappal fönt van ilyenkor imádunk vele játszani, nem harap, engedi hogy megfohják, kicsit drágább, hosdzabb élrtet él.
Bármelyiket választod írj nyugodtan és sebítek.
Tengerimalacom sosem volt.
Dzsungim viszont van. Egy szobában alszom vele, de a hangját sem hallom, egyáltalán nem zajos. Alapvetően ugyan éjszakai állat, de alkalmazkodóképes, nappal 50%, hogy odajön hozzám "lelki életet élni":)) Már első nap magától felmászott a kezemre (hála a tenyésztőnek, aki nagyon jó munkát végzett:) mivel valóban kézhez szoktatottan adta oda), naponta többször is odajön, és felmászik a kezemre (pedig még csak jutalomfalattal sem csalogatom), akkor kiveszem a helyéről, játszunk:) Nagyon barátságos, érdeklődő kis állat:), és igenis, ki lehet vele alakítani kapcsolatot:)
No és valóban kisebb a helyigénye a tengerimalacénál, nem kell kettő (bár nekem több is van, természetesen külön tartva), és ha már kialakítottad a helyét, akkor olcsón fenntartható (akkor is, ha prémium tápot veszel neki)
A tengerimalac több foglalkozást igényel, "igényesebb" állat, többe is kerül, mint a törpehörcsög.
Nekem malacaim vannak, én imádom őket, de tény, hogy kell hozzájuk idő, pénz és energia. A családnál, ahol bébiszittelek, aranyhörcsög van (nem tudom, mennyiben különbözik a dzsungáriaitól), de őt kb. 1-szer láttam, amióta náluk vagyok, mert nappal folyton a házában alszik. Nekem a hörcsögök kevésbé érdekes állatok, mint a tengerimalacok, de ez egyéni ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!