Nagyon nehéz kézhez szoktatni egy kereskedésből vásárolt roborovszki törpehörcsögöt?
Nem mindenhol vannak rossz körülmények között.Én már 7-8 éves korom óta csak EGY kereskedésből hozom a hörcsögeimet,és teljes egészségesek,hosszú életűek voltak-vannak.De ebben az is sok szerepet játszik,hogy jól tartom őket.A kézhez szoktatás könnyű dolog,bár lehet hogy én "könnyen" beszélek,hisz régóta vannak hörijeim.
Ha több hörit vennél,akkor javaslom,hogy külön lakhelyet vegyél nekik,ami nyilván költségesebb.Én fél éve 2db aranyhörcsögöt vettem,azóta vagy 20-30 ezret otthagytam a boltba,de én tényleg nagyon fel vagyok szerelkezve...:D ha érdekelne a kézhez szoktatás,akkor nyugodtan írj kedves kérdező.:) tapasztalt vagyok már ezen a téren.:D Fúúú mikor idén hoztam a kettő aranyhörcsögöm,akkor a fiú tök nyugis volt,a kocsiban már ott mászkált az ölemben,de a csaj nagyon vad volt.nekiugrott a ketrecnek mikor a közelébe mentem,az elején csak motoros kesztyűben lehetett megfogni,de megszelídítettem. És azóta nagyon nyugodt,okos hörcsög.:)
A robik nem igazán kezes állatok, inkább megfigyelés céljából ajánlják őket. A dzsungikat jobban kézhez lehet szoktatni, ők általában szelídebbek.
A kereskedésekben sokszor beteg, és génhibás hörcsögök vannak, mivel a legtöbb helyen a szülők is egy helyen vannak tartva, párosodnak, és a kicsik emiatt vérfertőzöttek lehetnek. Nagyon rendes dolog, hogy így próbálod megmenteni a szerencsétlen höriket, de ezzel a vásárlással a tapasztalatlan kereskedőket támogatod, és így még több szegény sorsú hörcsög lesz majd náluk. Én azért nem veszek kereskedésből hrcsögöt, mert sokszor nagyon rövid ideig élnek a beltenyészet miatt. Arról nem is beszélve, hogy sokszor nem egészségesek.
Szerintem inkább vegyél tenyésztőtől. Ők értik a dolgukat, így teljesen egészséges, és eleve kézhez szoktatott hörcsögöt kapsz tőlük. Nem harap, nem fél, nem beteg, és főleg nem génhibás. Így rendes körülmények között tartva akár 2-3 évig is élhetnek.
Amúgy arra figyelj, hogy a robikat lehet társaságban tartani (2-3 db-ot), de csak egyneműeket tarts, hogy ne legyen belőled is tapasztalatlan szaporító. A dzsungik viszont magányosak, így azokat tilos együtt tartani, mert megölik egymást.
9 éve dzsungitartó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!