Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Valaki tud segíteni a tengerim...

Valaki tud segíteni a tengerimalac tartásba?

Figyelt kérdés

Szeretnék tengerimalacot csak nem tudom hogy hogy kell őket tartani mekkorára nőnek stb stb..(szóval kéne egy kis infó róluk..oldalakon néztem de az azért nem teljesen egész)

13L

2015. okt. 18. 15:10
 1/6 anonim ***** válasza:
19%
80 dkg-osak bvoltak nálam a nagyok. széna kell feltétlenül, meg vitaminozott kaják. víz is kell neki mindennap friss. répát, almát,káposztát esznek az enyémek. 50 cm-es szer 45 cm-es tálcában laknak egy kis papírházikó van nekik. ki tudnának jönni nyugodtan a szobában sétálgatni, de sosem jönnek ki.
2015. okt. 18. 15:14
 2/6 anonim válasza:
Nekem volt 2 .takaritani 3 naponta ajánlanám mert kicsit büdik . Az etetése vizes füvet vagy k betüs zöldséget ne adj neki mert felpufad . Elég hülyén hangzik ez a k betűs dolog de szerintem igaz
2015. okt. 18. 18:01
 3/6 anonim ***** válasza:

[link] Ezt az oldalt nézegesd alaposan, itt minden fent van.

De kezdésnek ami fontos, a tengerimalacok társas lények, ezért párosával lehet őket tartani (fiú-fiú, lány-lány, ivartalanított fiú-lány párok) Nem ivartalanított fiút meg lányt nem szabad együtt tartani, mert akkor havonta szaporodnának.

A ketrecük minimum 100 x 50 cm kell legyen, de minél nagyobb annál jobb. A fő táplálékuk a széna, annak mindig lenni kell előttük.

2015. okt. 18. 18:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ^^ ha tudtok képet küldeni a malackátokról vagy élményt mondani akkor légyszi ^^
2015. okt. 18. 19:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Ők az én malacaim [link]

[link]

A fekete 6,5 a rozettás 4,5 éves, mindketten fiúk. Kicsit pufik a képen, mert ez tavaly tavasszal készült, de a nyáron sokat vannak kint az udvaron és lemozogják a felesleget.

Ha kertes házban laktok akkor ti is csinálhattok nekik kinti kifutót, 18-27 fokos kinti hőmérsékletnél nyugodtan ki lehet tenni őket egy pár órára szaladgálni. Enyémek nagyon szeretik, nyáron ha nincs hőség akkor reggeltől délutánig kint vannak, és mikor hozom be őket már maguktól ugranak be a dobozukba, hogy most már elfáradtak és aludnának a helyükön :)

2015. okt. 19. 12:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon cukik ^^
2015. okt. 19. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!