Mit tegyek a félős hörcsögömmel?
Figyelt kérdés
A dzsungáriai törpehörcsögöm 4 napja van meg, naponta 1x-2x jön ki a házából, ha benyúlok a ketrecbe úgy hogy kint van visszasprintel a házába, akkor is ha van a kezembe kaja. Most próbálkoztam úgy hogy felemeltem a háza egyik felét és egy magot tartottam a kezemben, akkor ilyen sikoltás féle hangot adott, ki amit olvastam hogy ezzel az anyját hívja. De próbáltam hogy a háza elé tettem pár ujjam, akkor kidugta az orrát és elkezdte szagolgatni de amint megmozdítottam a kezem ismét visszahúzódott. Mit tudok tenni hogy kézhöz tudjam szoktatni szerintetek? Azt sem tudom hogy majd hogy fogom neki takarítani a ketrecét pár nap múlva, mert ahhoz ki kell vennem. A ketrecben van amúgy mókuskerék, golyós önitató, wc papír guriga, tál hörcsögtáppal, mindig friss gyümölcs, egy ilyen híd féleség és forgács alomnak és mókuskerék. Éjjel hallom hogy belemegy a kajás tálba és forgatja a mókuskereket, nappal pedig sokat alszik vagy a házába van húzódva.2015. aug. 24. 14:03
11/14 anonim válasza:
Tedd elé a tenyered, ha rámászik, akkor megpróbálhatod óvatosan, lassan felemelni. (De várd meg, hogy mind a 4 lábával rajta legyen, különben könnyen leesik, és még jobban meg fog ijedni!) Először mindig talajközelben, pl. ketrec fölött, ágyon foglalkozz vele, hogy ha véletlenül mégis leesne, ne essen nagyot, és ha lehet, puhára essen!
12/14 A kérdező kommentje:
Elkerítettem neki egy területet, levettem a ketrec tetejét, és amint kijött és a kezembe mászott kivettem, körbe szaladta a területet, megfogni sem lehett, és visszamászott a ketrecébe amit a földön hagytam, ma megint próbálkoztam, csak annyi volt hogy kivettem a ketrecét az elkerített területről, és amelyik részre tettem, ott kezdett el kaparni, esetleg hogy tudom úgy megszoktatni hogy ne ugorjon ki a kezemből ha esetleg kiveszem a ketrecéből?
2015. szept. 7. 16:28
13/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egy türelmes, ritkán jön ki és úgy simogattam hogy fölemelgettem a házát, vagy nem volt jó ötlet? Máskor ne csináljam?
2015. szept. 7. 18:12
14/14 anonim válasza:
Én kb. 5 éve tartok Dzsungáriai törpehörcsögöt ! A mostani (Kira) hörcsögöm 1 hete van meg. 4 hetes tehát még ő sincs túlságosan kézhez szokva ! Én azt szoktam csinálni, hogy sokat beszélek hozzá !! Amióta igy teszek azóta már annyira megszokta a hangom, hogy mindig előjön ha beszélek hozzá. Szerintem te is beszélj hozzá sokat, hogy szokja a hangodat ! Miután megszokta és kijön ha hozzá beszélsz, azután nyugodtan kiveheted ! :)
Remélem segítettem !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!