Mit tegyek a félős hörcsögömmel?
Én is azt mondom, aranyszabály, hogy a házában ne piszkáld! A mostani hörcsögeim közül az egyik nekem is elég félős volt, amikor hozzám került. Naponta sokszor menj oda, beszélj hozzá, tartsd oda a kezed, hagyd, hogy szaglássza, aztán egy ujjal próbáld megsimítani, ha nem hagyja, akkor ne erőltesd, légy türelmes. 3-4 nap után nekem már a kezemre mászott, pedig én kaját sem használtam soha csalogatónak. (Az egyik hörcsögöm arra volt vevő, ha a háza előtt babráltam a fafogáccsal, a másik arra jön ki, ha a ház ajtaját kapargatom az egyik ujjammal. Tapasztald ki, a tiednek mi kelti fel az érdeklődését.)
Ha pár nap alatt nem lesz kezes, akkor várj a takarítással pár napot, erőszakkal ne vedd ki, mert lerombolod azt a kis bizalmat is, amit addig felépítesz. (Különben is, a ketrec nagyságától is függ, hogy milyen gyakran kell takarítani. Én a 85*35-ös terráriumaimat csak 10 naponta - 2 hetente takarítom teljesen, attól függőn, hogy látom szükségesnek (a wc sarokra ez persze nem vonatkozik). Takarításkor érdemes a tiszta alomanyagból egy részt megtartani, és elkeverni az új alommal, hogy felismerje rajta a szagmintáját, így otthonosabb lesz neki az új alom is, és kevésbé stresszel (én a magabiztos hörcsögömnél is ezt csinálom, nemhogy a félősebbel)
Azzal a hanggal tényleg nem az anyját hívta, hanem félt, és téged akart elküldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!