Ki akar szökni a hörcsögöm. Mi a teendő? Többi lent.
A ketrec rágása tényleg idegesítő - ha festett, akkor egészségtelen is, ha meg leeshet róla miatta, akkor sérülésveszélyes. Nekem két törpehörcsögöm van, mindkettő méretre készített, speciálisan kialakított szellőzőkkel tűzdelt, tolóajtós terráriumban (így igyekeztem az egyetlen komoly ellenérvet, rossz szellőzést kivédeni). Nem volt drágább, mintha vettem volna egy rossz kereskedelmi ketrecet, sőt!
Az egyik hörcsögöm naponta kb. 5 percet rászán, hogy megpróbálja eltolni a tolóajtót (általában késő este, olyankor kiveszem, és játszom vele egy kicsit), de van rajta terráriumzár, amit gondosan zárok, így teljesen nyugodt vagyok. A másik nyugisabb, ő sosem próbált szökni. Egyik sem szökött el soha.
Terráriumban az önitató elhelyezésére ügyelj! Állítólag imádják az önitatót az üvegez csapkodni, azt mondják, ez a legnagyobb lehetséges zajforrás. (Én az önitatót egy fejre állított műanyag pohárba tettem, aminek az alját kivágtam + az oldalán is vágtam a megfelelő helyen a csőnek egy lyukat. Az egyik egy idő utn folyton feldöntötte, de egy plusz rögzítéssel megoldottam azt is)
Nekem is rágta a törpehörcsögöm a rácsot ... Én arra jöttem rá, hogy unatkozik. Ez ellen azt tettem, hogy gyakrabban vettem ki a ketrecéből, többet foglalkoztam vele... És ??? Meglepetésemre a hörim többet nem rágta a ketrecét !! Szerintem te is foglalkozz vele többet !!!
Egyébként ha nem rég kaptad a hörcsögöt akkor ajánlom a torperhorcsogszeretet.hupont.hu oldalt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!