3 hónapos bolognese kutyám ma kapta meg a kombinált oltását, azóta ha hozzáérek nagyon sír, nem is nagyon akar felkelni. Ez normális? Mi a teendő?
Szerintem is hívd fel az orvost.Az én kutyusom is nagyon rosszul reagált a kombi oltására taknya nyála egybefolyt egy éjjelen keresztül meg ki sem jött a házából de másnapra kutya baja sem lett.Többet nem azt a fajta oltóanyagot kapta!Szólj mindenképpen,hogy arra allergiás lett-ha az lett.
Egy törpesnaci gazdija
Hogyha egy kutya allergiás tüneteket produkál, az nem így jelentkezik.
Több ilyen kérdés is volt a hetekben, hogy kölyökkutyákat kiütött a kombinált oltás. Sajnos ez többnyire ilyen, holnapra kutya baja sem lesz:)
De azért nézz rá éjszaka, és ha holnap is kókadtnak látod, akkor azért nézesd meg a dokival.
Ja igen, a veszettség elleni oltás után 2-3 héttel pukli szokott keletkezni a szúrás helyén. Ezt csak azért mondom, hogy ne érjen majd váratlanul:) Nem kell megijedni, 1 hét után elmúlik.
És még egy jótanács! Ha majd felnőttkorban kapja az oltásokat, akkor lehet, hogy felajánl olyat a doki, hogy veszettség elleni és a kombinált oltás egyben. Na azt ne kérd! Az nagyon erős, és nagyon sok kutyát kiüt.
Nekem yorkim van, egy nagyon masszív példány, de ez egyszer nagyon kiütötte őt, azt hittem 1 napig, hogy bele fog pusztulni.
Azóta külön adatom be, inkább szúrják meg kétszer, külön, pár hét eltéréssel.
Azért majd írd meg, hogy mi volt a kutyusoddal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!