Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsög vagy tengerimalac?

Hörcsög vagy tengerimalac?

Figyelt kérdés
Tudok mindent a tartásukról. Szerintetek melyiket válasszam?

2015. jún. 21. 09:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha tudnál "mindent", akkor nem csodálkoznál rá, hogy egy állat mennyi takarítást igényel. Különben sincs olyan, hogy "mindent tudok". Senki sem tud "mindent", még a tenyésztők sem.

Ha így ki vagy akadva a 2-3 napi takarítás rémes lehetőségétől:S, akkor jobb, ha átgondolod még egyszer ezt a dolgot...

De inkább a hörcsög (leginkább a törpehörcsög) lenne való neked, azokból is a dzsungáriait ajánlanám.

- nem hogy nem igényel fajtársat, nem is szabad egynél többet tartani belőle, tehát: egyedül boldog, neked meg kisebb helyigény, kevesebb költség, kevesebb minimális időigény

- egy 80*45-ös ketrec elég neki (0,5 cm-es rácsköz kell, hogy ne szökjön) - ha jó a ketrec és nem hagyod figyelmetlenül nyitva az ajtót vagy nem veszíted szem előtt, amikor kiveszed, akkor nem szökik el.

- azt tényleg elég 2-3 hetente egyszer teljesen kitakarítani (egy-egy részt persze akár naponta is kell ennél is, pl. almostálat vagy olyan játékot, amibe belepisil:S (nekem a csövek ilyenek, azért is vettem belőle műanyagot és nem elégedtem meg azzal, hogy betegyek egy wcpapír gurigát)

DE! minden nap kézbe kell venni! úgy napi 30 percet szoktak mondani, én azt 2-3 részre bontom: reggeli simi, esti simi + ha napközben fenn van és én is ráérek - persze, ha egy-egy alkalom vagy egy nap "kimarad", az még nem tragédia, de ha napokig nem foglalkozol vele, ne csodálkozz, ha elvadul...

Nekem mindkét (külön tartott) hörcsögöm 1-2 nap alatt kezes lett, nem harapósak.

Persze ne csinálj olyat, ami nem tetszik neki, vagy ha csinálsz, ne csodálkozz:

- ne ébreszd fel őket alvásból. De ha felébreszted, akkor extra lassú mozdulataid legyenek, hogy legyen ideje felébredni.

- mindig szagoltasd meg a kezed, ha benyúlsz a ketrecbe, mert rosszul látnak, ezért "mutatkozz be", hogy tudja, te vagy az

- ne legyen ételszagú a kezed, mert még finom falatnak néz:) (amúgy is jobb kezet mosni, mielőtt megfogod, ne legyen beteg azért, mert behurcolsz hozzá valami bacilust

Amiért nem ajánlom neked a tengerimalacot: kettő kell belőle, ami nagyobb helyigény, nagyobb költség, és legfőképpen sokkal több idő

- gyakrabban kell takarítani

- többet kell kivenni a ketrecből

- többet kell foglalkozni vele (és ugye rögtön kettővel)

2015. jún. 21. 11:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó képzeld nagyon sok oldalt elolvastam mind 2 állat tartásáról és a tengerimalachoz az írták, hogy 5-1 naponta kell kitakarítani. Ja és tudom hogy foglalkozni kell velük. Jelenleg egy 1,5 éves dzsungáriai törpehöri boldog tulajdonosa vagyok. És nem 30 percet foglalkozok vele naponta hanem kb 1-1,5 órát tehát a tengerimalacokra is bőven jutna időm.
2015. jún. 21. 12:06
 13/15 A kérdező kommentje:
*5-7 naponta kell takarítani
2015. jún. 21. 12:07
 14/15 anonim válasza:
hát igen a tengerimalacnál komolyabban kell venni a tisztítást, mert nagyobb, mint egy hörcsög. cserélheted hetente is a faforgácsát, csak a higénia miatt mondtam a 2-3 napot :) persze az egy hetes forgácsnak már van szaga. igazából csinálhatod úgy is, hogy 2-3 naponta cseréled a "pisisarokban" a forgácsot, és hetente takarítod ki az egészet
2015. jún. 21. 12:31
 15/15 pinky414 válasza:
Nekem malacom, és hörcsögöm is volt, mindkettőt nagyon szerettem. A malacot viszont, mert kivehettem, simogathattam stb. 1 bajom van vele: ha nem takarítom kb hetente, olyan büdös a ketrece hogy valami hihetetlen! A hörcsögnek meg semmi szaga nem volt...
2015. júl. 1. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!