Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mivel egészíthetném kis az...

Mivel egészíthetném kis az egereim étrendjét?

Figyelt kérdés

Mongol futóegereim vannak és legtöbbször magkeveréket kapnak, de gondoltam nem ártana néha kiegészíteni mással is. Mit adjak nekik amitől biztosan nem lesz bajuk?

És még egy kérdés aki ért ehhez a fajhoz mi a jobb alájuk a homok vagy a forgács?

2015. jún. 17. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Zöldségek, gyümölcsök. Pl répa, uborka (salátafélékkel vigyázz, mert felfújhatja őket) alma, körte, szőlő, szilva akár barack. Emellett adhatsz nekik natúr popcornt, háztartási kekszet, akár sütiből piskótát, de csak mértékkel. Az řn egerem imádta a nápolyit is, de mindig szétbontogattam neki, hogy a kakaós krémet ne nagyon egye. Alomnak meg inkább homok.
2015. jún. 17. 18:42
 2/4 gyevickie ***** válasza:

Lehet, sőt kéne nekik állati fehérje forrás is. A legjobb lenne a szárított lisztkukac, a magok közé keverve. Ha ez nem megoldható, kaphatnak 1-2 szem jó minőségű(!) száraz macskaeledelt is.

Az én egereim mindig vastag forgácson voltak, jó sok szénával. Járatokat építettek bele, aprították a szénát, nagyon élvezték. A homok, mint alom nem túl praktikus, rossz a vízmegkötő képessége, hamar koszolódik, büdösödik.

Homokfürdőt viszont lehet csinálni az egereknek: egy közepes méretű, lefektetett befőttes üveget megtöltesz csincsilla homokkal és beteszed hozzájuk. Tapicskolnak, hemperegnek benne, de sajnos bele is pisilnek. Ezért csak naponta pár órára érdemes bent hagyni a homokozót és minden használat után cserélni kell a homokot.

2015. jún. 18. 09:28
 3/4 Sebok ***** válasza:

rágcsarudakat lehet venni neki.mint más is írta bármi zöldség,gyümölcs jó nekik mindenből szabad adni de csak kicsit. amúgy se jó bent hagyni náluk mert büdösödik.én amit adoknekik krumpli,alma,répa,gyökérnek a zöldje,paprika a csumája is.imádják a magokat leszedegetni,paradicsom,banán,mandarin,narancs,barack,dinnye,szilva tehát igazából bármi amit te is meg eszel.borsó,kukorica(akár konzerv is de mivel az lében van csak pár darabot mert könnyen megsavanyodik.saláta,káposzta.ezekből mondjuk egy 50 ft os nagyságú darabot és nem minden nap 2 naponta.

nekem a forgács jött be naponta takarítom az elhasználódott felét 3-4 naponta az egészet. szalma,széna imádott játék a wc papir lefogyott gurigájával.

kiegészítő eleségnek még csipkebogyót adok,szárított rózsaszirmot(eztmagam szerzem be)dió,mogyoró,mazsola.

Én pl nem adok nekik semmi kekszet,pop cornt stb... de a macskakajából néha-néha 1-1- szem száraz mehet de éninkább a rágcsa rúdra esküszöm. szegeden 1 db 100ft.mert nem márkás.

díszállatosba lehet kapni lisztkukacot állati fehérjének(megelőzi a kannibalizmust)370 ért vettem 100-150 db van benne.de én csak csipesszel adom odanekik mert úgy rákapnak hogy az ujjam is odavész :D meg nemakarom hogy elmásszanak minden fel.száritva még nem próbáltam. a diszállatosba nekem a növényi eredetű fehérjére ,egyébre a túrót javasolták.csak kicsike mennységben heti 1x,vagy kis sajt. de ezeket én mellőzöm.

toboz még jó játék nekik és ha mag van benne azt is szeretik

2015. jún. 20. 11:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a többi válaszolót de tanultam és tudom nem csak könyvekből.

Az egért irtani méreggel sem nagyon lehet.

Megrágják a cérnát a bőrcipőt a műanyagot a követ betont...stb tudja mi jó magának.

Én ritkán havonta egyszer száraz tésztát is merek neki adni mert az liszt tojás lehet neki háztartási kekszet adni és minden ami fűszer vagy cukor mentes.

Kókuszdió, és nagyon csinyán kap rizst. Műzli nem egy drága és nincs a magkeverékében. Natúrt! Van aki szárított kenyeret ad és van aki ezt tejjel csöpögteti és szárítja meg. Ez bonyolultabb recept mint gondolnád. Egérnek kötelező zsíradékot állati származékot adni mint pl a kolbász egy kemény sajt véle De nem vagyok a kolbász híve ha spagettit főztök a darált húsból egy szotyolányi méretű darabot. Téliszalámiból ugyan ennyi sőt ezt naponta kellene adni, mert az egér étrendjének 25% állati származék. A boltban ahol veszed a tápot kérsz egérnek bogarat szöcskét kapsz kiéhezteted pár órát takarítás után pl du- estig és oda adod neki nem tudom hogy frissen ölve vagy holtan szárítva a boltos jobban tudja és amennyit megeszik az az övé 1 órán bellül a maradékot elveszed. Mosatlan fertőző dolgot ne adj neki. Mindent bízz az állat kereskedésben a boltosra. Ő ért hozzá nem szabadna hülyének lennie. Más nem telefonál valakinek és megtudja. De az állat boltos egy hivatás mint a neurológiai műtő!

Én csak pár dolgot mondtam te több van ennél.

2015. dec. 6. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!