Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mikor és milyen oltást kell...

Mikor és milyen oltást kell kapnia a törpenyuszinak?

Figyelt kérdés
2010. febr. 21. 20:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy mixomatózis ellen szoktak kapni oltást, és szerintem tavasszal. De kérdezz meg egy állatorvost, az a biztosabb!
2010. febr. 22. 16:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Március környékén (ahogy kezdd tavaszodni) és augusztus vége felé(amikor még van szúnyog szezon)érdemes beadatni neki a mixomatózis elleni oltást, ami egy halálos kór ellen nyújt védelmet, amit szúnyogcsípéssel kaphat a nyuszi.Egy oltás fél évig hat ezért a szúnyoginvázió meghosszabbodása miatt érdemes 2szer badatni egy évben.

A másik fontos oltás az RHD (a nyúlak vérzéses megbetegedése)elleni, ami megint csak halálos betegség. Ezt évente egyszer kell adatni érdemes ezt is tavasszal.

Van kombinált oltás is ami mindkét betegség ellen hatásos mi ezt szoktuk adatni, mert így csak 2szer kell kitenni a tortúrának.

Ha még pici a nyuszid akkor vannak más oltásai is amit ha tenyésztőtől vetted már meg kellett kapnia, ha még nem kapott semmiféle szurit akkor konzultálj egy állatorvossal mert a fiatal nyuszik esetén emlékeztető oltás is szükséges.

2010. febr. 23. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!